Home » БЪЛГАРИЯ » От последните минути Убиецът на журналистката Виктория излиза от русенския затвор! За 30 дни Северин ще бъде в…
От последните минути Убиецът на журналистката Виктория излиза от русенския затвор! За 30 дни Северин ще бъде в...
От последните минути Убиецът на журналистката Виктория излиза от русенския затвор! За 30 дни Северин ще бъде в...

От последните минути Убиецът на журналистката Виктория излиза от русенския затвор! За 30 дни Северин ще бъде в…

Реши се какво ще се случи със Северин Красимиров, който е обвинен в убийството на русенската журналистка Виктория Маринова. Той ще бъде изпратен на психиатрична експертиза в клиниката на затвора в Ловеч. Това реши днес Окръжният съд в Русе, предаде TVN – телевизията, където 30-годишната жена работеше.

Искането е направено от Окръжна прокуратура. Мотивът – да се изготви цялостна и пълна психиатрична експертиза на Северин за да се установи състоянието му към момента на извършване на престъплението.

По думите на окръжния прокурор Георги Георгиев, подобна процедура е „стандартна“ и се прилага при всички тежки криминални престъпления. С оглед независимостта на експертизата обвинението е поискало тя да бъде извършена в клиниката към затвора в Ловеч.

Защита на Красимиров не е възразила на искането на обвинението и макар че съдебното решение подлежи на обжалване пред Великотърновския апелативен съд, най-вероятно такова няма да има.

Северин ще бъде преместен в затвора в Ловеч, където ще остане 30 дни. След това той трябва да бъде върнат в ареста в Русе, където се намираше до момента.

Източник: БЛИЦ

Твоят коментар

About Тодор Тодоров

Какво мислите?