img
Home / БЪЛГАРИЯ / Пак сме прецакани! Компютър ще избира трите най-важни години за пенсия – кой ще се облажи и кой ще страда?

Пак сме прецакани! Компютър ще избира трите най-важни години за пенсия – кой ще се облажи и кой ще страда?

/
/
/
3316 Views
loading...

Пак сме прецакани! Компютър ще избира трите най-важни години„Борисов, кога ще ни кажете истината за пенсионната гилотина? Петков, къде ви е формулата за начисляване на пенсиите по новите правила?

Защо я криете, докога ще ви чакаме? Компютър ли ще избира трите години на бъдещите пенсионери? До мен достигна информация, че по места служители на НОИ са съветвали свои близки да се пенсионират по стария закон, дори да се възползват от предсрочно пенсиониране, защото новите правила ще ги ощетят.

Правителството обяви, че пенсиите, отпуснати през 2019 , ще се начисляват по всички месеци положен труд от 2000 до 2018 г. , а не както беше досега – по три, избрани от нас години от 15 години осигурителен стаж.

Погледнете таблицата, която ще ползват.

Таблица за пенсиониранеСрещу всеки месец от всичките 18 години среден осигурителен доход за страната, ще залагат нашия такъв и така ще се определя индивидуалния ни коефициент. А на тези, които ще натрупат целия си изискуем осигурителен стаж след 2000 година, цифрата на годините може да скочи до 40 години. Огромен къртовски труд, който не е възможно да бъде свършен за 45 дни както ни лъжат.

Служители на НОИ, а и вече много хора подозират, че това е лъжа, клопка и гилотина. Отново ще се избират три години, но ще ги избира или компютър, или служител, натоварен със задачата да подхожда субективно – да избира най-слабите години на кандидат-пенсионера или най-силните. В сайта на НОИ още не са качени новите формули за изчисляване на индивидуалния коефициент, а би трябвало да ги има, ако всичко е замислено почтено. Затова тръгнаха и слухове, че непривилегированите социални групи, от които не се очаква шум и протести, ще бъдат най-силно ощетени.

По този начин ще бъдат реализирани милиони лева икономии от пенсии както ни бе обещано още при кабината на Борисов 2.

Само че тогава не ни казаха какви „мерки” са замислили да ощавят като за последно клетите български пенсионери. И сега не казват. Ще го разберем, когато получим решенията за отпуснатата от държавата пенсия. И няма да има как да проверим дали изчисленията са коректни.
Както вече казах, в сайта на НОИ няма нищо като формули.„

Димитър Н.

Твоята оценка
Общо гласували
Твоят коментар

Публикувай коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Ko4.bg във Facebook
error: Кражбата на материали от КОЧ е забранена!