Home » БЪЛГАРИЯ » Плащат ли на „Господарите“ за атаките срещу „Глобал маркетс“?
Плащат ли на „Господарите“ за атаките срещу „Глобал маркетс“
Плащат ли на „Господарите“ за атаките срещу „Глобал маркетс“

Плащат ли на „Господарите“ за атаките срещу „Глобал маркетс“?

От брокерската компания готови да съдят екипа на Халваджиян

Ожесточената кампания на „Господари на ефира“ срещу фирма „Глобал маркетс“ не спира през последните месеци. От години се знае, че дружеството за инвестиционно посредничество е мишена за хората от екипа на Маги и Джуди Халваджиян, които атакуват с поредица от репортажи и истории на уж измамени финансово клиенти на компанията.

И за първокласниците вече трябва да е ясно, че телевизионните залпове на шоуто за гафове срещу „Глобал маркетс“ не са плод на случайността и имат конкретна цел да сринат до основи имиджа на дружеството на родния пазар.

Без да се отчита факта, че компанията се радва на редица клиенти в чужбина, в национален ефир тя е представяна като дружество, функциониращо по схемата на финансова пирамида. Което е пълен абсурд, при условие, че неин управител е човек с доказан авторитет зад граница – Кирил Джабаров.

Той гради опита и уменията си за работа на световните борсови пазари с години. За партньорите в чужбина е еталон за експертност и познания от най-високо ниво в сферата на посредничеството и инвестициите. Именно той стои и зад основаването на първия български хедж фонд в САЩ „Голдън спирит асет мениджмънт“, насочен към клиенти от Централна и Източна Европа.

Затова и не е изненадващо, че въпреки атаките на предаването, до момента „Глобал маркетс“ не са понесли санкция от органите на реда. Причината – компанията няма как да понесе тежестта на закона, след като не е нарушила по никакъв начин думата му.

Според запознати със ситуацията, истината за атаките на „Господари на ефира“ се корени в тлъсти хонорари, които те получават от конкуренти на инвестиционната компания, чиито интереси са тя да не извършва дейност на българския пазар. За компроматите, разбира се, биват заплатени солидни парични възнаграждения, които се вливат в сметките на продукцията под формата на заплащане за реклама.

Каквото и да излъчват обаче, ефектът от репоражите на шоуто не постига желания резултат. След месеци разследвания и работа по сигналите на „Господари на ефира“, органите на полицията и прокуратурата категорично заявяват, че не могат да се съберат достатъчно доказателства за измами от страна на дружеството.

Затова и към настоящия момент, от ръководството на фирмата вече са напълно готови да предприемат нужните действия срещу „Господари на ефира – само че за разлика от тях, само със законово позволените методи.

Нещо повече – компанията е сезирала и европейските органи за грубото погазване на правата й от родни институции.

Бърза проверка показва, че от дружеството има входирана жалба в Европейската комисия срещу неизпълнението на закони от страна на Комисията за финансов надзор (КФН), както и искова молба за пропуснати ползи и претърпени вреди на обща стойност 2,5 млн. лв.

И в двата документа се посочват незаконосъобразни действия на надзорния орган с искането на посредника за разкриване на нови клонове. В жалбата до ЕК пише, че „Националният регулаторен орган на държавата по произход няма правомощия да поставя ограничение на свободата на движение на капитали, свободата на установяване и свободата на предоставяне на услуги в рамките на Европейската общност“.

Надзорът също не защитава по никакъв начин предоставената информация, която представлява търговска и професионална тайна, аргументират се пред европейски органи от компанията.

Източник: www.kliuki.bg

Твоят коментар

About Тодор Тодоров

Какво мислите?