Горещи новини

Последната фирма на дизайнерката Мегз запорирана от НАП заради нейни публични задължения

фирма на дизайнерката Мегз запорирана от НАП

Скандалната дизайнерка Миглена Каканашева-Мегз официално е данъчен длъжник – пише в. „България днес“.

Това става ясно от официални документи на НАП с дата 20 февруари 2019 г., до който изданието се добра. С тях от приходната агенция налагат запор върху фирма на бизнес дамата – отбелязва изданието.

По закон акциите на Каканашева трябва да послужат като обезпечение при бъдещото принудително събиране на задълженията към държавата. В постановлението на публичния изпълнител точна сума на данъците, които Мегз е пропуснала да плати, не е посочена.

Според експерти цифрите едва ли са дребни, щом се стига до тази крайна мярка.

Самата Мегз няма на свое име недвижими имоти, които обичайно се продават, за да може НАП да си събере неплатените данъци. Затова единственият вариант на приходната администрация е да обявят на търг бизнеса на длъжника.

По ирония на съдбата към днешна дата данъчните са запорирали единствено последната фирма на скандалната дизайнерка – „Доверие МК“. Дружеството е създадено в началото на декември, миналата година с капитал от едва 100 лв. Броени дни след регистрацията Мегз купува две от фирмите на любовника си Румен Рончев „Ню Транс Груп“ и „Розова долина Екс“.

Тя плаща за тях едво 4000 лева. В същия момент според отчетите на дружествата те имат сгради и камиони за над 8 млн. лева.

kliuki.ws

Твоят коментар

Сподели новината

Be the first to comment on "Последната фирма на дизайнерката Мегз запорирана от НАП заради нейни публични задължения"

Какво мислите?