Новините на фокус
Home » БЪЛГАРИЯ » Предприемач от Пловдивско: Бентлитата са мит, моята кола струва 4000 лева
Предприемач от Пловдивско: Бентлитата са мит моята кола струва 4000 лева

Предприемач от Пловдивско: Бентлитата са мит, моята кола струва 4000 лева

Започнаха протестите на българските фермери след отпадането на забраната за внос на зърно от Украйна, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

„Този протест трябваше да бъде през пролетта, но тогава правителството ни излъга, че ще има компенсации. Тези глупости с бентлитата…. Ние сме 60 000 производители, 10 процента от едно стадо винаги си има мърша, но мен това не ме засяга. Моята кола струва 4000 лева.

Не искаме просто пари, а равенство на пазарите. Субсидиите не са за коли, а за да си покрием разходите и да сме конкурентоспособни. Нямам против украинския внос, но да ни покрият разликата.

Премиерът ни нарича терористи, а аз да си мисля, че той ще преговаря с мен. Протестираме до дупка, докато не се приемат исканията ни“, обясни пред камерата на медията ни Петко Черкезов, зърнопроизводител.

500 зърнопроизводители и земеделски стопани от Пловдивско протестират на 4 места днес.

Първият пункт е на международния път Пловдив – Хасково в района на Първомай, от 2-те страни на моста на река Мечка. Второто място е на пътя Пловдив – Карлово в района на село Калояново, а третият – край с. Труд на колелото за с. Строево. Четвъртият пункт е на Орта хан, на пътя Пловдив – Пазарджик, на кръговото за Цалапица и Стамболийски.

 

Твоят коментар

About Тодор Тодоров

Какво мислите?