Новините на фокус
Home » БЪЛГАРИЯ » Психиатър разкри страшни подробности за убиеца от „Банишора“. Васил не можел да преодолее…
Психиатър разкри страшни подробности за убиеца от "Банишора". Васил не можел да преодолее...
Психиатър разкри страшни подробности за убиеца от "Банишора". Васил не можел да преодолее...

Психиатър разкри страшни подробности за убиеца от „Банишора“. Васил не можел да преодолее…

Все повече хора се психопатизират. Все повече хора отказват да се съобразяват с нормите на обществото. За да това има много фактори.

На първо място е семейството и домашното възпитание. Навярно има и генетични фактори. Но това, което се случва в българското семейство през последните 30 години, за мен е показателно. Това заяви пред „Събуди се…“ психиатърът Цветеслава Гълъбова, коментирайки ужасяващите случаи на насилие от последните седмици, завършили с фатален край.

Примерът от преди дни – жестокото убийство в кв. „Банишора“, при което 23-годишният Васил Василев погуби любимата Калина си заради есемес, изпратен до момичето от неин приятел.

„Дали се касае за убийство от ревност, ще решат експертизите и следствието… Но ревността, патологичната ревност е израз на много тежък комплекс Ревнивците са хора нестабилни, нямат доверие на себе си. Много често самите те са склонни към изневяра – за да доказват себе си. Ревнивците са хора, които имат много сериозен комплекс за непълноценност и имат огромна потребност да получават непрекъснато доказателства за любов“, коментира Гълъбова.

„Възможно е човек в яростта, в избухването да има някакви бели петна в паметта си, но да не помни нищо часове наред… Това явно се използва като теза, за да се защити, осъзнавайки какво е извършил“, допълни психиатърът, коментирайки поведението на убиеца часове след извършеното престъпление.

Цветеслава Гълъбова заяви, че родителите трябва да възпитават децата си как да изявяват себе си, да контролират емоциите си, за се самоконтролират:

„Трябва да учим нашите деца да бъдат себе си. Малкото дете няма да разбере, че не бива да наранява и нагрубява другите. Че трябва да постига това, което иска не с насилие, а с убеждаване на околните. Този постулат на либералното възпитание „Бъди себе си“ трябва да бъде разгърнат в рамките на Данъчно-процесуалния кодекс Да бъдеш себе си означава да постигнеш своите желания. Да набележиш пътя, по който да достигнеш целите си, иначе те ще останат само мечти и фантазии“.

Гълъбова коментира и ратификацията на Истанбулската конвенция и заяви:

„Ако приемем, че теоретично сме я ратифицирали. И какво от това? Ние и сега имаме достатъчно закони, които регламентират борбата с домашното насилие. И си задавам въпроса – като се ратифицира конвенцията, с какво това ще подпомогне борбата с домашното насилие? Аз съм един по-консервативен човек, който смята, че не бива да се бъркаме в работата на Господ. Аз лично не искам моят внук сам да избира да играе с камиончета или кукли. Много грубо се месим, където не трябва, и ще платим висока цена“.

Източник: ПИК

Твоят коментар

About Тодор Тодоров

Какво мислите?