img
Home / БЪЛГАРИЯ / Пуснаха на свобода Антон Божков срещу 1 милион

Пуснаха на свобода Антон Божков срещу 1 милион

/
/
/
150 Views

Специализираният съд пусна на свобода срещу 1 милион лева гаранция Антон Божков, научи ko4.

Парите трябва да бъдат внесени в 10-дневен срок. Според съдия Пенка Велинова има минимални доказателства милионерският наседник да е извършил престъплението, в което е обвинен – пране на пари в полза на престъпна група.

Това, което станало ясно, е че Антон Божков и баща му Васил са съдружници в „Инфрахолдинг“, чийто капитал е 58 млн. лв. и е формиран от вземания от различни дружества, свързани също с богаташа.

Съдът посочи още, че по делото са разпитани и 3-ма свидетели, две от тях са служителки в паспортната служба на МВР, където Антон е подал документи за подновяване на международния паспорт, и работник, предоставил оперативни данни.

В случай на протест или жалба, Апелативният специализиран съд ще се занимава с мярката на Антон Божков на 12-ти март. Решението не е окончателно.

Спецсъдът поиска постоянното задържане на Антон Божков с мотив, че може да извърши друго престъпление или да се укрие. Младши е с повдигнато обвинение за пране на пари. Защитата на Божков-младши твърди, че обвинението е негодно, то е само заради роднински връзки и цели задържането му.

Според адвокатите, Антон Божков не е бил член на организирана престъпна група, предполагал е за какво става въпрос, но не е знаел.

Съпругата на Антон – Ива Софиянска, която пристигна в съда с мъжа си, отказа всякакъв коментар, като заяви, че ще коментира „на по-късен етап“.

Рано тази сутрин Антон Божков се яви на разпит в сградата на Националното следствие на бул. „Г. М. Димитров“ в столицата, където му е предявен обвинителният акт. Според държавното обвинение синът на бизнесмена е участвал в схема за изпиране на пари по поръчение на престъпната група, за чийто ръководител прокуратурата сочи именно Васил Божков.

Милионерският наследник бе задържан с прокурорско разпореждане за срок до 72 часа.

Васил Божков продължава да се намира на територията на Обединените арабски емирства, а българската страна вече изпрати документите с искането за неговата екстредиция. Спрямо него прокуратурата повдигна общо 11 обвинения. За участие в престъпната група с обвинение се сдоби и съпругата на Божков – Елена Динева.

Пуснаха на свобода Антон Божков Пуснаха на свобода Антон Божков

Снимки: Агнес Методиева

Лупа

Твоята оценка
Общо гласували
Твоят коментар

Публикувай коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Ko4.bg във Facebook
error: Кражбата на материали от КОЧ е забранена!