img
Home / КЛЮКАРНИК / Първата любов на Лили Иванова остана без пенсия! Примата му обърна гръб

Първата любов на Лили Иванова остана без пенсия! Примата му обърна гръб

/
/
/
922 Views

Първата любов на Лили Иванова не взима и лев пенсия от държавата, разбра  ko4.

Първата любов на Лили Иванова, композитора Здравко Радоев, преживява без пенсия. С днешна дата той е единственият интимен партньор на голямата естрадна прима.

Първата любов на Лили Иванова остана без пенсия! Примата му обърна гръб

Лили Иванова обърна гръб на първата си любов

Композиторът, създал много от вечните български хитове остана без пенсия заради бюрократична ни система.

Той преживява от добрата воля на приятели и роднини. Но още страдал, че не вземал и лев пенсия заради изгорелите архиви на Концертна дирекция.

Радоев бил пенсиониран с указ на Държавния съвет по предложение на Съюза на музикалните дейци, когато станал на 50 години, а именно през далечната 1988 г.

„Бяхме заедно с Емил Димитров, Васко Андреев и още един колега, но лично аз не съм подавал документи за пенсия, защото нямам такива, които да докажат трудовия ми стаж. Липсват ми 30 години!“, жалва се големият музикант.

Но пианистът, създал много от вечните български музикални хитове и някои от най-успешните ни групи, работил с най-големите родни звезди, не се поддавал на битовизмите.

Той бил свеж, имал самочувствие и въпреки напредналата си възраст работил на компютър и разговарял по скайп, пише „Ретро”.

Здравко Радоев все пак внимавал за здравето си, особено след като починал неговия колега и съперник за сърцето на Лили-Иван Пеев.

Радоев се запознал с голямата певица малко преди Иван, но той се оказал по-напорист и убедителен.

Впечатлил я по-силно и за него естрадната дива казвала, че е обичала с цялото си сърце.Дарбата на Лили Иванова пък го накарала да се откаже и от турнетата му с Леа Иванова.

„Постепенно се сближихме с Лили, любовта дойде по-късно, но тя после се омъжи за Иван Пеев. Едва ли не аз самият провокирах чувствата ѝ към него, затова бях разочарован, че Иван ѝ предложи брак.

Нещо, което аз не направих, защото смятах, че на този етап по-важни са музиката и кариерата“, спомня си Радоев.

После двамата му обърнали гръб, а с днешна дата отношенията му с Лили Иванова не са цветущи. Той е обиден, че я изстрелял на върха на музикалната индустрия, а тя не му била признателна.

Източник: www.kliuki.bg

Твоята оценка
Общо гласували
Твоят коментар
loading...

Публикувай коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Ko4.bg във Facebook
error: Кражбата на материали от КОЧ е забранена!