img
Home / СВЯТ / Рай ли: 200 евро за шезлонг на плажа, 170 – за бутилка вино

Рай ли: 200 евро за шезлонг на плажа, 170 – за бутилка вино

/
/
/
649 Views

Все повече туристи недоволстват от раздутите цени на Миконос и се заричат никога повече да не се върнат там, научи ko4.

През последните години гръцкият остров Миконос става все по-популярен сред туристите. Приказното място е любимо и за някои от българите.

Но все повече от туристите недоволстват от високите цени там. Например за шезлонг ще платите 200 евро. И независимо, че социалните мрежи са пълни със снимки от Миконос, показващи невероятни гледки, все повече хора споделят и друго – че са били недоволни от прекалено скъпите услуги, храни и обслужване.

Британски туристи разказват как са посетили местна таверна. Поръчали си там шест порции калмари, шест бири, три салати. Накрая сервитьорът им донесъл сметка от 560 евро и те просто не могли да повярват. Група американци пък трябвало да плати 836 за съвсем скромна вечеря.

200 евро за шезлонг на плажа

Подобен опит има и италианка, която с приятелката си решила да изпие по нещо в ресторанта Platis Yialos.

За две безалкохолни те платили 25 евро. „Избягвайте това място. Аз и приятелката ми отидохме на плажа и решихме, че ще се разхладим с нещо безалкохолно. Сервитьорите бяха групи, отказаха да ни дадат меню, вместо това предложиха да ни кажат цените устно. След това платихме 25 евро за едно кафе и една лимонада“, пише туристката в популярния сайт TripAdvisoru.

Други туристи останали в шок, след като им донесли сметка от 136 евро за две чаши вино. Те също твърдят, че не им дали меню и не знаели цените.

„Поръчахме си две чаши вино, но не видяхме цените. Преди това в TripAdvisoru бяхме прочели, че чаша вино струва 18, 9 евро. Каква беше изненадата ни, когато накрая ни донесоха сметката от 136 евро. Сервитьорът първо твърдеше, че сме си били поръчали от по-скъпото шампанско, което не беше вярно. След това ни показа някакво друго меню, където цените бяха съвсем различни от тези, които предполагахме“, недоволстват други туристи.

Туристи от Испания също се оплакват от цените. Те платили за две бири и две кафета 50 евро.

„Мислехме си, че това е Раят. Поръчахме си по кафе и бира, а като се възмутихме от цените, сервитьорът каза – а вие какво си мислехте, това е Миконос“, споделят опита си туристите.

Местните жители също недоволстват от високите цени. Те твърдят, че така там ще идват все по-малко туристи. Според местните е по-добре да се намалят цените, за да може да имат повече хора.

Всяка година Миконос е посещаван от над 2 млн. души, но напоследък техният брой намалява именно заради прекалено надутите цени.

Източник: flagman

Твоята оценка
Общо гласували
Твоят коментар
loading...

Публикувай коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Ko4.bg във Facebook
error: Кражбата на материали от КОЧ е забранена!