img

Родопчанинът, построил мост за цяло село, сбъдна мечтата си – десетки дариха за поклонението му в Светите земи (СНИМКИ)

/
/
/
419 Views
loading...

Родопчанинът, който със собствени средства и труд построи мост за цяла махала в рудоземското село Чепинци, ще сбъдне мечтата си да отиде на поклонение Хадж в Светите земи, разбра КО4.

Той е посветил живота си на семейството и обществото, а за 3-4 години с двете си ръце успява да построи моста, който вече е в полза на всички жители на селото.  След като историята на дядо Юсеин Мадански беше разказана и по телевизията, където 73-годишният родопчанин сподели, че е доволен от живота си, но мечтае да се поклони в Светите земи, десетки хора се обединиха, за да съберат средства за религиозното пътуване на благородния и трудолюбив човек.

Юсеин Мадански ЧепинциИнициативата е поета от мюсюлманско семейство от Мадан, дарило средства, а със съдействието на Районно мюфтийство – Смолян, дарителската кампания се разраства и в нея се включват мюсюлманското настоятелство в Рудозем, Благотворително сдружение „Маргарити“, десетки мюсюлмани от страната и чужбина.

Само за 10 дни сумата за всички разходи по извършването на Хадж е дарена по сметка в Главно мюфтийство, а дядо Юсеин само трябва да избере денят за тръгване за поклонението.

Районно мюфтийство – Смолян връчи удостоверение за събраната сума от 3 200 лв на Юсеин Мадански, който благодари на всички, които са допринесли за реализирането на неговата мечта.

„Изказвам благодарност на всички тези хора, които са одобрили моите дела и възприели от сърце, и решили да ми помогнат за последното ми желание за сега, и нека Всевишният да им го върне много повече!“, каза 73-годишният родопчанин при получаване на свидетелството за дарението, връчено от районния мюфтия на Смолян Неджми Дъбов.

Щиляна Чакърова

Твоята оценка
Общо гласували
Твоят коментар

Публикувай коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Ko4.bg във Facebook
error: Кражбата на материали от КОЧ е забранена!