Новините на фокус
Home » ЗДРАВЕ » Ръководство по рефлексология – древният китайски метод работи
Ръководство по рефлексология

Ръководство по рефлексология – древният китайски метод работи

Много хора знаят, че по ушите и краката има много нервни окончания, но доста малко хора знаят, че има такива и по ръцете.

Именно това ни позволява да правим невероятни неща с нашето тяло! Китайската медицина – по-специално т. нар. рефлексология – твърди, че активните точки, намиращи се по ръцете, е възможно да повлияят на тялото и душата. Днес от Коч Ви представяме това ръководство по рефлексология

Длан

Нека започнем с дланта на ръката. Експертите казват, че дланта е отговорна за емоциите и чувствата. В допълнение, редовният масаж предотвратява запек, стрес, гадене и диария.

Сурия мудра

Ако страдате от липса на апетит или други заболявания, свързани с храносмилането и метаболизма, тази проста техника ще ви помогне.

Палец

Ако имате главоболие, не бързайте да търсите в чантата си медикаменти. Опитайте се да стиснете пръста си за 5 минути.

Кутре

Смята се, че този пръст е свързан със самочувствието, нервното състояние и стреса. 5- минутният масаж значително ще подобри вашето самочувствие!

Среден пръст

Раздразнени ли сте? Овладейте гнева си, като държите средния си пръст за 5 минути. Рефлексолозите казват, че това упражнение успокоява и намалява налягането.

Безименен пръст

Стиснете пръста за 5 минути, за да се отървете от тъгата и от други негативни емоции.

Длан с длан

Ако правите йога, тогава вие знаете тази техника. Помага да се фокусирате и да нормализирате кръвното си налягане!

Показалец

Рефлексолозите вярват, че показалецът е свързан с мускулните болки. Освен това, ако стискате показалеца и леко го разклащате, ще се отървете от страха, притесненията и разочарованието.

Опитайте – със сигурност няма да влошите състоянието си!

Източник: Bukvarche

Твоят коментар

About Тодор Тодоров

Какво мислите?