Новините на фокус
Home » ЗДРАВЕ » Само ДВЕ съставки към киселото мляко: Смес, която прочиства червата за рекордно време, добра за храносмилането
Само ДВЕ съставки към киселото мляко: Смес която прочиства червата за рекордно време добра за храносмилането

Само ДВЕ съставки към киселото мляко: Смес, която прочиства червата за рекордно време, добра за храносмилането

В народната медицина въпросната смес се използва за прочистване на организма от токсини! Правилното и балансирано хранене е предпоставка за здраве, а след големи и пищни пиршества стомахът ни има нужда от помощ.

Пробиотиците помагат за поддържане на баланса между лошите и добрите бактерии в червата, така че те са от съществено значение за правилното функциониране на храносмилателната система. Освен тях, фибрите са важни за поддържането на храносмилателния процес и здравата чревна флора.

Киселото мляко и овесените ядки могат да бъдат перфектната комбинация от пробиотици, фибри, витамини и минерали. Киселото мляко с овесени ядки се използва от години в народната медицина и диетология за подобряване на храносмилането, прочистване на организма от токсини, но и в процеса на отслабване.

домашно кисело мляко

Симптомите, които показват проблеми със стомаха, са чувство на тежест, подуване на корема, болка, киселини, затруднено ходене до тоалетна и други неприятни симптоми. Когато тези симптоми са налице, важно е да се консултирате с лекар, а като допълнително лекарство можете да консумирате кисело мляко (кефир) с овесени ядки.

Не е тайна, че кефирът е в състояние да нормализира чревната микрофлора и да „успокои“ стомаха. Това се дължи на съдържащите се в него бифидобактерии, които предотвратяват ферментацията и смилането на храната и допринасят за внимателното отстраняване на вредните токсини.

Киселото мляко и подобният на него кефир подобрява чревната перисталтика, ускорява храносмилането и спомага за по-доброто усвояване на хранителните вещества. Затова го наричат ​​най-добрият естествен пробиотик.

Овесените ядки са с високо съдържание на фибри и съдържат още калий и витамини от група В. Те имат благоприятен ефект върху червата, подобряват работата им, предотвратяват появата на дисбиоза (микробен дисбаланс) и улесняват храносмилането.

Диетичните фибри от овес трябва да бъдат задължителна част от здравословното хранене, тъй като те имат много полезни ефекти върху здравето, от по-добро храносмилане, здраве на сърцето, до ефекта за регулиране на холестерола и кръвната захар.

овесени ядки с мляко

Комбинацията от кисело мляко и овесени ядки често се препоръчва в процеса на отслабване, тъй като пречиства организма и ускорява метаболитните процеси.

Освен ползи за здравето, комбинацията от овесени ядки и кисело мляко има приятен вкус, освежава и затова е добър избор за много хора за закуска. Как да си направим смес от кисело мляко и овесени ядки – ето рецептата:

Смесете две супени лъжици овесени ядки с 400 мл кисело мляко. Оставете за 15 минути, докато ядките омекнат. По желание можете да добавите малко канела.

овесени ядки с канела

Забележка: Ако сте чувствителни към някоя от изброените съставки или имате здравословни проблеми с червата или стомаха, консултирайте се с Вашия лекар преди да го консумирате.

Твоят коментар

About Натали Славчева

Какво мислите?