img

Свекърът на Емилия избесня: Циганинът Васил ми съсипа…

/
/
/
2219 Views
loading...

28-годишният Васил Асенов от Дупница е задържан за нанесени вреди в цех в село Мурсалево, община Кочериново, разбра КОЧ.

Интересно е обаче, че собственик на цех е свекъра на фолкпевицата Емилия Фегир Башур.

Сигнал за умишлено повреждане на производствена машина в цеха за подматрачни рамки в с. Мурсалево е подал в РУ – Рила собственикът на фирмата. При извършените специализирани полицейски действия служителите установили, че щетите е причинил 28-годишният работник. За случая е уведомен дежурен прокурор, пише struma.bg.

Ето какво заяви Фегир Башур по повод случилото се:

„От три месеца някой от работниците забиваше пирони в трупите и се късаха лентите на машината, с която ги обработвахме. Така спира производството за няколко часа и 99 души стоят без работа. В събота една от работничките видяла Васил да забива пирон в един от дървените трупи и ми съобщи. В цеха работят само роми като общи работници. Голяма част от тях са роднини на Васил Асенов. Твърденията, че го е направил, защото не му била платена заплатата, не са верни. Не дължа заплати на никого.

На 10-о число получават минималната работна заплата. Понякога им давам и бонуси. Като се разбра кой пречи на работата, извиках полиция. Васил Асенов си беше тръгнал през това време. Всички дадоха показания пред полицаите, че той саботира производството. Щетите, които ми е нанесъл за тези три месеца, са за около 20 000 лева. Аз му давам хляба, на него и на още 90 роми, а той прави провокации в цеха”.

Башур идва през 1960 г. в България и се записва да учи специалност „Индустриална химия”.

Среща съпругата си в университета в момента, когато тя се записва за кандидатстудентски изпити. Влюбват се и се женят, той завършва висше, а съпругата му се отказва от следването, за да му стане спътница в живота. Имат двама синове, единият от тях – Жорж, е съпруг на фолкпевицата Емилия.

Източник: БЛИЦ

Твоята оценка
Общо гласували
Твоят коментар

Публикувай коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Ko4.bg във Facebook
error: Кражбата на материали от КОЧ е забранена!