Горещи новини

Слави Трифонов потъна в скръб заради внезапната смърт на Весела Тотева!

Слави Трифонов потъна в скръб заради внезапната смърт на Весела Тотева!

Весела ще ми липсва болезнено много, призна шоуменът

„Днес внезапно си отиде Весела Тотева. Трудно ми е да кажа каквото и да е било в такъв момент, защото Весела беше мой приятел. Приятел – това е думата, с която ще я помня. Но не заради мен. А защото тя протягаше своята приятелска ръка на десетки непознати, попаднали в капана на наркотиците“, това написа преди минути Слави Трифонов по подов новината за внезапната смърт на известната тв журналистка Весела Тотева.

„Весела говореше открито и освободено за този дявол, който представляват наркотиците и със сърцето си прие за мисия да вдъхва вяра и надежда у наркозависимите, да им дава любов. Любов, от която те толкова много се нуждаят. „Всеки изгрев, всеки ден, всяко слънце пазя в мен – искаш ли да ти ги подаря?“ – сякаш точно това им казваше Весела. Затова Весела болезнено много ще липсва не само на близките си, а и на Отхвърлените. Светъл път, приятелко“, сподели с тъка Трифонов.

Весела Тотева, продуцент на сутрешния блок на Нова тв “Събуди се”, почина внезапно на 45 г. на 4 март, по време на сутрешния си крос, припомня КОЧ.

На 3 март е била на работа, тогава “Събуди се” продължи с час по-дълго от обикновено. Преди това не е боледувала.

“След нея остава споменът за изключителния колега и професионалист, за човека, изправил се и успял да преодолее най-тежките житейски изпитания. За майката, посветила се на двете си прекрасни деца. За активистката, отдала се на каузата да спасява децата от изкушенията на дрогата и насилието”, пишат от Нова тв. Поклонението е на 7 март от 11,30 ч на Централните софийски гробища.

Весела е от София. Занимава се с журналистика повече от 18 години. Преди да се премести в Нова тв, дълго бе продуцент на “Тази събота” и “Тази неделя” по bTV.

Когато е 21-годишна, става наркозависима.

“Зарибиха ме супертъпанарски, като по учебник”, разказва откровено тя. Тъкмо се била развела и имала приятел “с доста пари с неясен произход”. Дава ѝ да пуши. След 10 дни се събужда с абстиненция, а приятелят ѝ поднася от същото с думите: “Пуши, това е хероин и от днес си го плащаш”. Когато се пристрастява, дъщеря ѝ Валентина е на 3 г. Въпреки зависимостта си Тотева не спира да се грижи за нея. Успява през цялото време да работи – мажела си ръцете с фондьотен, за да не се виждат белезите. Един лекар описал състоянието ѝ като тежка зависимост от хероин, но не и наркомания, защото младата жена не развила стадното чувство да се събира в групи, да краде или да проституира.

За осем години тя минава през ада и повежда тежка битка. На 1 януари 2002 г. спира окончателно наркотиците.

Своята борба описва в книгата си “Падение и спасение”. Българският филм “Доза щастие” е заснет по нея. Лентата разказва истинската история на журналистката – момиче, което търси щастието, но намира ада. Минава през него и оцелява.

В главната роля влиза дъщерята на Весела Тотева – актрисата Валентина Каролева. “Най-ранният ми спомен, който се е запечатал и който сънувам и до ден днешен, е как тя си бие “лекарството” в тоалетната, но имаше много кръв и много се стреснах”, разказва дъщеря ѝ.

Сега тя живее в Лондон и е омъжена за сина на финансиста Владимир Каролев. Тотева има и по-малък син тийнейджър.

През 2017 г. тя основава фондация “От другата страна” заедно с близките си приятелки – тв продуцентката Марта Евтимова и водещата Ирина Тенчева. Фондацията работи по информационни кампании в училищата по темите с наркотиците и насилието. Журналистката откри и “Хапки живот” – магазинче за сладкиши от натурални продукти.

Флагман

Твоят коментар

Сподели новината

Be the first to comment on "Слави Трифонов потъна в скръб заради внезапната смърт на Весела Тотева!"

Какво мислите?