Горещи новини

След 5 години пауза: “Господари на ефира“ се завръща на екран

Gospodari na efira se zavryshta

Култовото предаване “Господари на ефира“ е близо до завръщане на екран след повече от пет години пауза.

В момента текат преговори между продуцентите Маги и Джуди Халваджиян и водещите телевизии Би Ти Ви и „Нова“. Очаква се любимото шоу на зрителите отново да започне да се излъчва в национален ефир от есента. В екипа на предаването вече се завърна един от емблематичните репортери Влади Василев.

След спирането на „Господарите“ през 2018 г. той започна работа във футболния ЦСКА, където основно отговаряше за връзките с обществеността и изпълняваше ролята на пресаташе. Сега Влади отново ще връчва бели лястовици и златни скунксове на известни личности в интернет версията на предаването.

След свалянето от национален ефир „Господарите“ продължиха да съществуват в мрежата, но екипът е далеч по-малък и разполага с ограничен бюджет. Това ще се промени от есента, когато предаването се очаква да се завърне в пълния си блясък.

Засега не е ясно кои ще са първите водещи на шоуто. През него минаха знакови имена като Димитър Рачков, Васил Василев-Зуека, Малин Кръстев, Руслан Мъйнов, Мария Игнатова и още популярни актьори. В момента Зуека живее в Испания, а останалите му колеги са ангажирани в различни други формати.

Шоуто стартира през 2003 година в несъществуващата вече телевизия „7 дни“. Шоуто имаше два периода в Нова телевизия от общо 12 години, а в рамките на три сезона беше и в Би Ти Ви. Там започнаха и скандалите, след като продуцентите обвиниха телевизията в опити за цензура. Стигна се дори и до съдебен спор между „Глобал Вижън“ и тогавашното ръководство на „Би Ти Ви Медия груп“.

По-късно предаването отново тръгна в ефира на „Нова“, където бе излъчен последният епизод на 31 декември 2018 г. Една от основните причини за спирането на шоуто бе скандалът с репортера Димитър Върбанов. Той се направи на пребит и лежеше на земята пред склад във Велико Търново, но впоследствие инцидентът се оказа инсценировка. Репортерът веднага бе уволнен, но това доведе до сериозни репутационни вреди за предаването и падане на рейтинга. Въпреки това продуцентите на шоуто отново намекнаха за цензура.

„Спряха ни тези, които искат да лъжат и да крадат“, казва Джуди Халваджиян.

Твоят коментар

Be the first to comment on "След 5 години пауза: “Господари на ефира“ се завръща на екран"

Какво мислите?