img
Home / ЗДРАВЕ / Сложете край на киселините с домашна ракия!

Сложете край на киселините с домашна ракия!

/
/
/
315 Views

Подуване на стомаха, парене, гадене и дори понякога позиви за повръщане – това са типичните симптоми на киселините в стомаха.

Причините за тях са различни, а установяването на първопричината е важно, за да се назначи правилната терапия, припомня ko4.

Киселините в стомаха не са отделна болест в повечето случаи. С тях се обозначава свръхпроизводство на стомашна киселина. Може обаче да са симптом на заболяване – гастрит, гастроезофагеален рефлукс и др.

Нарушението в храносмилането, при което има болка и повишено образуване на стомашни киселини, се нарича диспепсия. Киселините, които усещаме в стомаха и хранопровода, не бива да се бъркат с киселинността на тъканите в целия организъм или с повишената киселинност в кръвта (пикочна киселина).

Най-разпространеният лек срещу тях е хлебната сода.

Макар ефикасна в началото, ако се приема твърде често, спира да помага и има по-скоро негативно влияние. За сметка на това ракията е категоричното решение на проблема. За да се избавите от киселините завинаги, накиснете 150 грама черни боровинки в 1/2 литра домашна ракия за 10 дни.

Пийте по 30 мл на гладно от сместа преди някое от храненията и неприятното усещане ще отшуми.

ретро

Твоята оценка
Общо гласували
Твоят коментар

Публикувай коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Ko4.bg във Facebook
error: Кражбата на материали от КОЧ е забранена!