Новините на фокус
Home » БЪЛГАРИЯ » Собственичката на ресторанта, който предлага рибена чорба за 18.99 лева: Във Франция тази супа струва 150 евро!
Собственичката на ресторанта който предлага рибена чорба за 18.99 лева: Във Франция тази супа струва 150 евро!

Собственичката на ресторанта, който предлага рибена чорба за 18.99 лева: Във Франция тази супа струва 150 евро!

Адресът на най-известната рибена чорба това лято е Созопол. Причината за нейната популярност е един негативен коментар в социалните мрежи, че по българското Черноморие няма туристи, защото рибената чорба се предлага на цена от близо 20 лева.

Тази информация беше многократно споделяна като коментарите под нея варираха от „ах, тези тарикати по морето“, до „цената си заслужава заради качеството“.

Ресторантът е бутиков и не става дума за рибена чорба, а за рибена супа. Собственикът на заведението освен готвач, е и кулинарен експерт. Повечето деликатеси от менюто са нейни авторски рецепти.

„Ние приготвяме с много качество, защото има различни видове риба. Основната риба в супата е калкан. Всяко едно парченце се почиства много внимателно. Супата е взаимствана от френска рецепта на Буябес. Това не е просто рибена чорба. Всеки може да предложи рибена чорба, но но всеки може да го приготви с това качество.“

„Във Франция тази супа струва 150 евро, при нас е 18.99 лева. За мен това е една нормална цена за това, което предлагаме ние. Всичките продукти, с които работим, са натурални“, допълва собственичката пред БНР.

В Созопол има цени за всички – рибена чорба може да се намери и за 5 лева. Както се казва – за всеки влак си има пътници. Според бюджета, който се определили, може да откриете и вашите цени.

Твоят коментар

About Цветан Славчев

Какво мислите?