img

СПОДЕЛИ ЗА ДА ВИДЯТ ВСИЧКИ КОЛКО ГОЛЯМО СЪРЦЕ ИМА! Стилиян Петров дари 300 000 лева за да спаси малката Гери

/
/
/
2330 Views
loading...

За голямото сърце на Стилиян Петров сигурно са изписани тонове вестникарско мастило, но никога няма да е достатъчно.

Бившият капитан на националния отбор и „Астън Вила“, който изгуби кариерата си доста преди да навърши пенсионна футболна възраст, но спечели най-важния мач – този срещу коварната левкемия, продължава живота си като ангел-хранител за болни хора.

След като влезе в ремисия, роденият в Монтана полузащитник основа фондацията „Стилиян Петров“, която намира средства в подкрепа на изследвания в областта на онкологията. Подкрепата от фенове от цял свят, която му оказват по време на лечението, подтиква Стенли към регистрирането на фондацията. „С времето научих и разбрах как тази болест влияе върху живота на толкова много хора. Това може да се превърне в много скъп процес за семействата, тъй като изисква много пътувания, хотели, скъпо медицинско обслужване.

Целта на моята фондация е да бъде в помощ на хората, когато бъдат диагностицирани с тази болест“, разказваше за своята благородна дейност Петров.

Фондацията му подкрепя и три основни организации, които се борят с рака на различни фронтове: Университетската болница в Бирмингам, Университетския колеж в Лондон и Детската болница в Бирмингам. След което тези институции имат за задача да разпределят по най-удачния начин средствата за трансплантации със стволови клетки, лекарства, лечебна генна терапия, грижа за болните деца и предоставянето на настаняване и подкрепа за техните семейства.

Бившият капитан на „лъвовете“ обаче не е забравил и болните деца в родината си.

Тези дни Стенли се включва в битката за живота на малката Гери от София. Репортаж за съдбата на невръстното момиченце бе излъчен по телевизията и предизвика голям обществен отзвук. В каузата се включи и Петров, като обяви търг за свои фланелки с автограф от финала за Купата на Англия през 2010 г., когато неговият „Астън Вила“ загуби с 1:2 от „Манчестър Юнайтед“.

5-годишната Гери има тежко онкологично заболяване, заради което лекарите у нас прогнозират само 6 месеца живот. Шанс за момиченцето обаче дава клиника в Кьолн, в която лечението на детето може да стигне до 600 000 евро. Обединена България обаче спаси един детски живот, като хиляди българи оказаха финансова подкрепа и момиченцето вече може да разчита на непосилната сума от над 1 милион лева.

Мълви се, че 300 хиляди лева от нея е обещал да подсигури именно Стилиян Петров чрез своята фондация. Бившият футболист обаче настоял този факт да не бъде огласяван публично. „Напълно е възможно Стенли да е мистериозният дарител. Такъв си е той, покрай контузиите във футбола много е изстрадал и гледа да помага, без да търси гласност“, коментират бивши съотборници на Петров.

Източник: Dobroutrobg.com

Твоята оценка
Общо гласували
Твоят коментар

Публикувай коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Ko4.bg във Facebook
error: Кражбата на материали от КОЧ е забранена!