img
Home / БЪЛГАРИЯ / Според очевидец Милен Цветков е изминал 20 метра и седнал на тротоар ВИДЕО

Според очевидец Милен Цветков е изминал 20 метра и седнал на тротоар ВИДЕО

/
/
/
391 Views

Очевидец на тежкия инцидент, при който Милен Цветков загина, разкритикува Бърза помощ, научи ko4.

Стори ми се, че линейката дойде след цяла вечност, не съм си гледал часовника, но и хората около мен се чудеха защо не идва линейка. Това заяви Тодор Петров.

Видях се с приятели в района, за да си честитим Великден. Към 18 ч. мина поредната кола с много висока скорост след това се чу удар – много силен, като взрив. Това разказа очевидец на катастрофата с Милен Цветков край столичен мол.

„Когато отидохме да видим какво става, видяхме първо едно такси пометено, с изпочупени стъкла. Шофьорът на таксито беше излязъл и беше жив. На 20 метра видяхме една друга кошмарна картина – колата, която по-късно се оказа, че е на Милен Цветков, беше в окаяно състояние с липсваща задна част“, сподели още Тодор Петров.

По думите му забита в спирката на метрото е била колата на този младеж, който е причинил катастрофата. „Тя също беше доста потрошена. Забелязах, че и на двете коли се бяха отворили въздушните възглавници. Видях, че око първата кола – на извършителя, хората бяха около колата, живи и здрави. По едно време забелязах един седнал човек на тротоара, разпознах го, че това е Милен Цветков“, каза Тодор Петров пред бТВ.

Той обясни, че не е видял как журналистът е слязъл от колата, но явно го е направил сам и е изминал около 20 м. „Ако човек е толкова тежко пострадал, няма как да измине това разстояние. Видях, че около него има охранители от мола, говореха си с него. Това според мен е първата грешка, защото всеки знае, че при политравматизъм не трябва да се мърда, не трябва да се премества тялото от мястото на инцидента. Това преместване на тези 20 м може би е изиграло лоша шега. Видях че му дават може би вода. При такива инциденти знам, че не се дават течности“, сподели свидетелят.

Той посочи, че видял как охранителите започнали изведнъж да се борят с Милен Цветков. „После на другия ден прочетох, че си бил глътнал езика. Положението ме започна да се усложнява. Тогава дойде първата полицейска кола, той беше в съзнание“, посочи Тодор Петров.

Според него това съвсем променя нещата – дали от задушаване е умрял Милен Цветков и от ненавременна медицинска помощ или от политравматизъм, попита той.

„На другия ден проследих всички медийни изяви на официалните лица. СДВР казаха, че сигналът за инцидента е дошъл в 18 ч., от Спешната помощ казват, че сигналът при тях е постъпил в 18, 16 ч., а след 6 минути изпратили линейка и тя пристигнала в 18, 22 ч. Това са цели 22 минути. Освен това линейката седя още 10 минути на място, което прави 32 минути, и още 10 минути до „Пирогов“ – 42 минути. Вие ми кажете дали човек може да оцелее за 42 минути“, запита още свидетелят Тодор Петров.

По думите му състоянието на Милен Цветков се влошава още на място. „Аз видях, че той вече губи битката за живота си там на тротоара. От полицията твърдят, че той е умрял на пътното платно“, каза свидетелят.

На пътя постоянно минаваха коли, движението не беше спряно, коли минаваха през останките на колите от инцидента, хвърчаха части навсякъде. Чак като дойде втората полицейска кола започнаха да организират движението, обясни още Тодор Петров.

„На две минути има две големи болници, ако те не могат да оказват бърза помощ, за какво са болници? Те са престижни болници. Въпросът ми е дали можеше да бъде спасен Милен Цветков? Този наркоман е ясно, че е виновен, но можеше ли да бъде спасен един човешки живот?“, отбеляза още мъжът.

Той обясни, че медицинският екип, който дошъл на място, били две момичета, които се опитали да направят на Милен Цветков масаж на сърцето, още на замята. После едвам го качили в линейката.

„Не знаех кои са хората от другия автомобил – направи ми впечатление, че са едно момче и едно момиче. Обикаляха около колата, ровеха си по задната седалка, търсеха нещо, което явно са загубили. Един младеж нервно крачеше и по едно време изчезна. Много хора ме питат дали са били адекватни – адекватни са, щом са се качили но този мощен автомобил, много адекватни са били, нищо че са употребили наркотици. Те трябва да носят пълна отговорност“, посочи свидетелят.

Тодор Петров съобщи, че още същата вечер, на същото място, са се организирали гонки с мощни мотори и автомобили. Ревът на двигателите не спря до сутринта, каза той.

glas

Твоята оценка
Общо гласували
Твоят коментар

Публикувай коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Ko4.bg във Facebook