img
Home / ЗА ДАМИТЕ / Спрете да харчите луди пари за гел лак! Маникюристката ми ме светна на един трик, с който ноктите и лакът ми да издържат повече от гела!

Спрете да харчите луди пари за гел лак! Маникюристката ми ме светна на един трик, с който ноктите и лакът ми да издържат повече от гела!

/
/
/
1031 Views

Уважаеми дами, следващата информация е ценна за онези, които искат да не отделят всеки ден от ценното си време, за да лакират наново и наново ноктите си.

Разбира се, тази процедура може значително да се разреди във времето, ако използвате гел лак. Но той е твърде скъп и не чак толкова издръжлив. На тези, които обичат обикновените лакове за нокти, от КОЧ ще предложим 12 съвети какво трябва или не трябва да правите, за да имате красиви нокти с дълготраен лак.

Първо, не си купувайте обикновен, евтин лак за нокти, защото той е изключително нетраен и се напуква още на втория ден! Зарежете и твърде скъпите лакове, спрете се на такива, използвани от професионалистките.

Второ, бъдете търпеливи, когато си поставяте маникюр; с бързане няма да постигнете желания ефект – затова действайте с търпеливо и внимателно!

Трето, не омекотявайте кутикулите в баня, преди да ги изрежете с ножичка, тъй като положеният след това лак е нетраен. Вместо това използвайте специално предназначените продукти, с които да подготвите кутикулите за безпроблемното им отрязване.

Четвърто, не фиксирайте лакът върху добре полирани нокти; тогава той е по-податлив на повреди. За да отстраните старият лак, вместо предлаганите по парфюмериите лакочистители, използвайте антисептичен или салицилов спирт или – ако ги нямате под ръка – просто измийте ръцете си със сапун. А ако имате проблемни (увредени) нокти, то е подходящо да положите основа върху тях преди да ги лакирате; и по-добре да е с калций, който придава лековити свойства на основата.

Пето, не разклащайте бутилчицата с лака, а я „премесете“ между дланите си, за да избегнете образуването на мехурчета в него.

Шесто, не пестете лакът – полагането на един единствен слой не е достатъчен, за да получите добър резултат.

Седмо, след като нанесете първия слой лак, оставете го да изсъхне за около 10-ина минути, преди да повторите.

Осмо, полагайте качествено покривно покритие върху положения лак – това ще го направи по-траен.

Девето, оставайте лакът върху ноктите ви да изсъхва естествено; не използвайте сешоар или нагревателни уреди.

Десето, домакинствайте с гумени ръкавици – химическите препарати, но и топлата вода бързо ще унищожат целостта на лаковото покритие.

Единадесето, обновявайте горното покритие на всеки 2 дни – тогата щетите по ноктите се отстраняват бързо и лесно.

Дванадесето, доколкото водата е враг на вашите лакирани нокти, то нанесете масло върху лака преди да се мушнете под душа; основната част от маслото наистина бързо се отмива, но винаги остава един слой, който предпазва лака от въздействието на топлата вода. И така, 12 съвета уважаеми дами, които ще ви осигурят перфектен маникюр!

Източник: vijti.com

Твоята оценка
Общо гласували
Твоят коментар

Публикувай коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Ko4.bg във Facebook