img
Home / БЪЛГАРИЯ / Съдия Методи Лалов заплашвал и друга чиновничка: Ще те снимам и ще те уволня от по-висока инстанция

Съдия Методи Лалов заплашвал и друга чиновничка: Ще те снимам и ще те уволня от по-висока инстанция

/
/
/
597 Views

Бившият шеф на Софийския районен съд Методи Лалов си е позволявал системен тормоз над свои служителки. След като стана ясно, че е унижавал пред десетки свои колеги чиновничката Татяна Тотева-Попинска и заради това тя е получила инсулт, се разбра, че магистратът има и втори подобен случай, научи ko4.

Година по-късно след въпросния грозен случай, макар и вече да не е бил административен ръководител на Районен съд – София, той е правил същото с втора служителка от администрацията.

На 5 юли 2017 г. инж. Ганка Иванова, която работи като специалист „Съдебно имущество“ при СРС, разговаря пред сградата на съда на бул. „Цар Борис III“ №54 с двама служители на фирмата – изпълнител на ремонта, когато към тях се приближил Методи Лалов. Той се разкрещял на Иванова и с назидателен тон я упрекнал, че не изпълнява служебните си задължения, защото тревните площи не били добре окосени.

„Ще искам да се усмихнеш в неокосената трева и да те снимам“, крещял Лалов на съдебната служителка, пише „Правен свят“. Той я заплашил, че „ще я уволни от по-висока инстанция“. По-късно инж. Иванова изготвя докладна, в която посочва, че е възприела поведението на Лалов като „брутално и арогантно поведение на бивш административен ръководител към служител на съда“.

Освен, че случаят показва рецидив в грубото отношение на Лалов спрямо работещите в администрацията, впечатление прави странното желание на съдията „да снима“ служителките.

За разлика от инцидента през юли 2016 г. с Попинска, който в продължение на години остава скрит, вероятно и защото по това време Лалов е председател на съда, при втория – от юли 2017 г., той вече е редови съдия, което дава възможност на временния ръководител на СРС да сезира Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет (ВСС) с искане за образуване на дисциплинарно производство.

Предложението, отправено към съдебните кадровици, е за налагането на най-тежкото наказание – „дисциплинарно уволнение“, тъй като Лалов вече има едно наказание „забележка“ по друга дисциплинарка и още едно неприключило дисциплинарно производство. Две години по-късно още се очаква произнасянето на Съдийската колегия, която вече обедини двете дисциплинарни производства срещу магистрата.

Лупа

Твоята оценка
Общо гласували
Твоят коментар

Публикувай коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Ko4.bg във Facebook
error: Кражбата на материали от КОЧ е забранена!