Home » БЪЛГАРИЯ » Съдия Методи Лалов заплашвал и друга чиновничка: Ще те снимам и ще те уволня от по-висока инстанция
Съдия Методи Лалов заплашвал и друга чиновничка

Съдия Методи Лалов заплашвал и друга чиновничка: Ще те снимам и ще те уволня от по-висока инстанция

Бившият шеф на Софийския районен съд Методи Лалов си е позволявал системен тормоз над свои служителки. След като стана ясно, че е унижавал пред десетки свои колеги чиновничката Татяна Тотева-Попинска и заради това тя е получила инсулт, се разбра, че магистратът има и втори подобен случай, научи ko4.

Година по-късно след въпросния грозен случай, макар и вече да не е бил административен ръководител на Районен съд – София, той е правил същото с втора служителка от администрацията.

На 5 юли 2017 г. инж. Ганка Иванова, която работи като специалист „Съдебно имущество“ при СРС, разговаря пред сградата на съда на бул. „Цар Борис III“ №54 с двама служители на фирмата – изпълнител на ремонта, когато към тях се приближил Методи Лалов. Той се разкрещял на Иванова и с назидателен тон я упрекнал, че не изпълнява служебните си задължения, защото тревните площи не били добре окосени.

„Ще искам да се усмихнеш в неокосената трева и да те снимам“, крещял Лалов на съдебната служителка, пише „Правен свят“. Той я заплашил, че „ще я уволни от по-висока инстанция“. По-късно инж. Иванова изготвя докладна, в която посочва, че е възприела поведението на Лалов като „брутално и арогантно поведение на бивш административен ръководител към служител на съда“.

Освен, че случаят показва рецидив в грубото отношение на Лалов спрямо работещите в администрацията, впечатление прави странното желание на съдията „да снима“ служителките.

За разлика от инцидента през юли 2016 г. с Попинска, който в продължение на години остава скрит, вероятно и защото по това време Лалов е председател на съда, при втория – от юли 2017 г., той вече е редови съдия, което дава възможност на временния ръководител на СРС да сезира Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет (ВСС) с искане за образуване на дисциплинарно производство.

Предложението, отправено към съдебните кадровици, е за налагането на най-тежкото наказание – „дисциплинарно уволнение“, тъй като Лалов вече има едно наказание „забележка“ по друга дисциплинарка и още едно неприключило дисциплинарно производство. Две години по-късно още се очаква произнасянето на Съдийската колегия, която вече обедини двете дисциплинарни производства срещу магистрата.

Лупа

Твоят коментар

About Ивана Александрова

Какво мислите?