Новините на фокус
Home » КЛЮКАРНИК » Това е снимка отпреди повече от 60 години, на певица, която и в момента изглежда зашеметяващо-Снимка
Това е снимка отпреди повече от 60 години на певица която и в момента изглежда зашеметяващо-Снимка

Това е снимка отпреди повече от 60 години, на певица, която и в момента изглежда зашеметяващо-Снимка

Популярна певица, която е родена на 15 септември 1958 година в Монтана. Тя започва творческата си кариера през 1978 година с оркестър „Бургас“ като беквокалистка.

През 1983 г. завършва Естрадния отдел на Българската държавна консерватория в класа на Цветана Възвъзова.

По време на творческата си кариера има над 500 записани песни и печели много награди, между които Голямата награда на фестивала „Златният Орфей“ в Международния конкурс за изпълнители през 1982 година. Същата година печели и Голямата награда на фестивала „Нийуола“ в Индипендънс, САЩ. Познахте ли я? Става въпрос за Нели Рангелова.

През 1983 година тя печели наградата „Сребърна лира“ за изпълнението на песента „Докога“ на международния фестивал на популярната песен „Братиславска лира“ в Чехословакия. Първият й студиен албум е озаглавен с името на певицата, като в него е включена и най-известната й песен „Необясними неща“, позната широко като „Мой стих“.

Нели Рангелова има изяви като солистка на състави като Биг бенда на БНР, „Сребърни звезди“ и „Акага“. Също така пее като гост-музикант с ФСБ, Росица Кирилова, Бисер Киров, Орлин Горанов. Тя има също реализирани 5 телевизионни филма. Има 8 студийни албума.

Преди пет години тя отбеляза 40 години на сцена с част от големите имена на българската музика. Нели Рангелова изпълни повечето си хитове, голяма част от които са дело на Красимир Гюлмезов. „Писмо до татко“ по стихове на Михаил Белчев, също така много развълнува публиката.

Двамата с Георги Христов вдигнаха на крака феновете с изпълнението си на „Една любов“. „Тангото на живота“ е песента на любимата изпълнителка, която завладя ефира през 2021 година. Тя не спира да хубавее и изглежда все по-свежа и по-млада през годините, макар че днес навършва 65 години.

Твоят коментар

About Натали Славчева

Какво мислите?