Горещи новини

Този българин не е пил лекарства от 1990-та година и по-здрав от всякога, вижте каква е тайната му

Този българин не е пил лекарства от 1990-та година

Владимир Мутаров е българин, който е открил правилния път към цветущо здраве, без лекарства и скъпи методи, видя КО4.

През 1985 година той с разболява от болестта ХУХК, която се смята за неизлечима. След като пробва всякакви варианти, за да се пребори със заболяването, но те се оказват неуспешни, през 1990 година този смел българин се среща с лечителката Лидия Ковачева. Именно благодарение на нейния съвет, днес Владимир е жив и здрав, а от нелечимата болест няма и следа. Лечителката му предлага нестандартен тип лечение, а именно чрез промяна в храненето.

Режимът продължава в период от 41 дни, като самият Владимир разяснява, че става дума за хранителен режим, според който с яде по-малко, но по-полезно. По време на режима се приемат плодове, чай и мед. Мутаров разказва, че първите няколко дни човек изпитва глад, но след това всичко си идва на мястото и това усещане изчезва. След приключване на курса, той направил още няколко подобни по 30 и 20 дни, които служат за затвърждаване на резултата.

В МОМЕНТА ВЛАДИМИР МУТАРОВ Е ЖИВ И ЗДРАВ И ИЗДАВА КНИГА ЗА ЗДРАВОСЛОВЕН ЖИВОТ.

Той разказва за своите преживявания, за това кои храни са полезни и кои – не. Той споделя в интервюто, че туршията например е много вредна във вида, в който я приготвяме. Но дава и вариант, в който да направим туршия, която да съдържа всички полезни вещества за организма ни.

Ето какви ползи ни носи туршията

Млечната киселина, за чието образуване вече споменахме, има страхотното свойство да засища и сякаш пълни стомаха ни и чувствително намалява апетита ни – нещо, от което много от диетуващите у нас през зимата или спазващите някакъв определен хранителен режим, биха се възползвали.

Владимир Мутаров книгаВсички знаем колко е трудно да се вталяваш през зимата с всичките празници и веселби, с които тя се свързва, с малкото движение, заседналото ежедневие и големият студ – туршията обаче се явява невероятен помощник в тази трудна мисия. Високата киселинност на продукта засилва силно метаболизма, а дрождите, които се образуват в него спомагат за намаляването на нивата на всякакви захари в организма ни и по този начин, следователно дава възможност на организма ни да преработи и усвои количеството храна, което приемаме, по-бързо, по-лесно и по-добре.

Освен това, туршията е доста нискокалорична – все пак тя е съставена от зеленчуци, така че можете да не се притеснявате за количеството, което поемате.

Разбира се, не е хубаво да прекалявате, защото може да раздразните стомаха си, но това е нещо, което всички знаем.

Така наречените, млечно-кисели бактерии, за които става въпрос, които се съдържат във всяка туршия имат уникалното свойство да предотвратят трансформирането на чревните ензими в канцерогенни такива и следователно, открито можем да заявим, че туршията може да ни предпази от рак.

Също така, проведени са редица други изследвания, които показват, че всъщност във ферементиралите зеленчуци могат да се съдържат повече витамини, отколкото в суровите такива – разбира се, говорим за естествено ферментиралите, чисто домашни туршии, а не закупените от кварталното магазинче буркани.

Докторите съветват да не се отказвате от това вкусно ястие, а да направите така, че да извлечете възможно най-големи ползи от него, тъй като проучванията показват, че ползите не се ограничават само дотук – според най-новите изследвания туршията, комбинирана с чесън е страшно силно средство за борба със зимния грип.

Забележка:

Тази статия е с изключително информационна цел. Преди да използвате каквито и да е средства от народната медицина, се консултирайте със своя лекар!

Твоят коментар

Сподели новината

Be the first to comment on "Този българин не е пил лекарства от 1990-та година и по-здрав от всякога, вижте каква е тайната му"

Какво мислите?