Новините на фокус
Home » ЗДРАВЕ » Топ 10 храни за перфектно тяло от д-р Куин Лечителката
Топ 10 храни за перфектно тяло от д-р Куин Лечителката

Топ 10 храни за перфектно тяло от д-р Куин Лечителката

Актрисата Джейн Сиймур, известна с ролята си на д-р Куин Лечителката в едноименния сериал, отново изуми феновете си по цял свят с фотосесия по бански от Гърция.

На 72-годишна възраст холивудската звезда изглежда ослепително, без нито една пластична операция по себе си. Във връзка с хилядите запитвания какви са нейните тайни за красота и как поддържа тялото си в манекенски мерки, Джейн реши да публикува видео, в което показва 10-те храни, които консумира.

Актрисата неведнъж е споделяла, че се стреми да се храни възможно най-чисто и консумира единствено биозеленчуци, които обаче не купува от търговската мрежа, а сама отглежда в задния двор на къщата си. От две години насам звездата е започнала да гледа и кокошки, затова винаги има и пресни домашни яйца в хладилника.

„Спазвам нещо като режим, консумирайки само храни с високо съдържание на протеини и фибри. Най-вече наблягам на чисто пилешко месо и зеленчуци“, споделя 72-годишната Сиймур. Тя изброи и десетте продукта, които винаги държи да има подръка у дома:

„На първо място, яйца и пилешко. Задължително броколи, гъби, картофи, но не класически, а сладки. Рукола, краставици, маруля. Хапвам редовно още чушки, моркови и авокадо“, откровена е звездата.

През годините Сиймур е писала книги за поддържане на добра фигура и винаги е била готова да съветва и да споделя личен опит пред многобройните си почитатели от цял свят. Тя не е привърженик на пластичната хирургия и на ботокс процедурите, затова и не крие бръчките по лицето си. За кожата си казва, че се грижи само с кремове и билкови продукти, но ключът към красивото остаряване за нея всъщност бил друг.

„Важното е да приемеш и прегърнеш напредването на годините. Да осъзнаеш, че се променяш и това е естествено“, казва Сиймур. Разбира се, спортът също заема важно място в нейното ежедневие.

Повече от 30 години актрисата практикува пилатес, който всъщност е не само система от упражнения, с която да поддържате тонус, идеални килограми и стегнато тяло, но има и доказани целебни ефекти върху организма.

Джейн споделя, че благодарение на тренировките по пилатес, които ѝ отнемали между 20 и 30 минути и ги правела в домашна обстановка, най-вече в двора на къщата си, нямала проблеми със ставите, за разлика от всички нейни приятелки на същата възраст. Тя препоръчва на дамите да практикуват още йога или да плуват, когато имат възможност.

Твоят коментар

About Натали Славчева

Какво мислите?