Home » СВЯТ » Топ 3 на най-популярните бойни спортове
Топ 3 на най-популярните бойни спортове

Топ 3 на най-популярните бойни спортове

Бойните спортове е един от интересните сегменти, които онлайн букмейкърите предлагат в своите каталози. Независимо дали вашата страст е бокс, ММА или нещо друго, зрелищните двубои на ринга или тепиха със сигурност ще повдигнат адреналина ви.

Ако все още не сте избрали правилния оператор за вас, можете да научите повече за ef bet от nostra bet. В момента на пазара има множество добри букмейкъри, които можете да използвате като платформа за вашата бетинг дейност.

И така, кои са трите най-популярни сегмента от бойните спортове? Нека ги разгледаме в този текст.

Бокс

Въпреки прогреса на смесените бойни изкуства в последните години, боксът остава най-успешният боен спорт към настоящия момент. Как го измерваме ли? Лесно е, просто сравнете хонорарите, които най-големите имена в бокса получават при своите мачове и ги сравнете с тези на бойците в другите спортове. Разликата е наистина внушителна.

Ще ви дадем и пример. Когато Флойд Мейуедър и Мани Пакиао се изправиха един срещу друг през 2015 година, този сблъсък генерира приходи от изумителните 600 милиона долара. Хонорарите на двамата боксьори също бяха впечатляващи – 180 милиона за Мейуедър и 120 милиона за Пакиао. Дори най-голямата ММА организация в света UFC не може дори да се доближи до подобни цифри, това е сигурно.

Според официални данни, повече от 4.4 милиона души са платили за услугата pay-per-view, за да гледат двубоя между Флойд Мейуедър и Мани Пакиао.

ММА

Възходът на организацията UFC направи смесените бойни изкуства (ММА) още по-успешни. Разбира се, голяма роля за това изигра и популярността на ирландския боец Конър МакГрегър, който допринесе за това със своето ексцентрично поведение и натурална харизма. Именно МакГрегър е най-скъпоплатеният боец в ММА в настоящия момент. Ирландецът прибра хонорар от 3 милиона долара за последния си мач срещу Дъстин Поире.

Една от причините за възхода на ММА е атракцията, която този спорт предлага. За разлика от бокса, където боксьорите могат да използват само ръцете си, правилата на ММА позволяват да се нанасят удари с цялото тяло – ръце, крака, лакти, колене. Като добавим и възможността за битка на земята, това прави смесените бойни изкуства изключително интересни за гледане. От UFC пък свършиха отлична работа, включително и от маркетингова гледна точка, за да направят този спорт по-популярен отвсякога. Някои експерти прогнозират, че в даден момент ММА ще измести бокса като най-популярен боен спорт в света. Трябва да признаем, че признаци за това не липсват.

Кикбокс

Кикбоксът е друг много популярен боен спорт. Както предполагате от името му, тук можете да използвате не само ръцете, но и краката си. Това прави битките много атрактивни и вълнуващи за гледане.
От маркетингова гледна точка, кикбоксът не е толкова популярен, колкото бокс и ММА. И той обаче има своите големи звезди. Дълго време основната фигура в този спорт бе мароканецът Бадр Хари, който нижеше победа след победа на ринга. В последните години обаче той имаше проблеми с контузиите, което в известна степен понижи резултатите му.

31-годишният нидерландец Рико Верховен е настоящият шампион на организацията Glory. Той има актив от 58 победи от 68 изиграни срещи, което включва и два успеха над вече споменатия Бадр Хари. В последния си мач Верховен спечели с технически нокаут срещу друг представител на Мароко – Тарик Хбабез.

Заключение

Можем да предполагаме, че в бъдеще бойните спортове ще стават още по-популярни, а букмейкърите ще им обръщат все по-голямо внимание. Повечето хора обичат подобен вид атракция, макар и за много други тези спортове да не са особено приятни за наблюдаване.

Внимание! Екипът на медията ни ви призовава за отговорно и разумно залагане.

Твоят коментар

About Цветан Славчев

Какво мислите?