Точат ли Здравната каса на наш гръб? Пациентка с разказ за фалшива операция:

Tochat li Zdravnata kasa na nash grub

За евентуален опит за източване на Здравната каса от страна на медици сигнализира жена от Бургас. Пациентката показа епикриза, издадена й от лекари от отделението по неврохирургия в частна болница в Бургас .

В документа е упоменато, че ѝ е направена оперативна интервенция, без такава да бъде извършена. Това твърди потърпевшата Милена Стефанова, която се свърза с NOVA, за да разкаже за лечението си в болницата, откъдето била изписана в неделя.

Жена фалшива операция

Кадър: Нова ТВ

„Искам да апелирам хората да проверяват документацията си и когато има нередности, да сигнализират. В моя случай, според епикризата, ми е направена ендоскопска операция. Описано е, че съм била с венозна анестезия. Нямам направена подобна интервенция. Нямам рани, нито шевове, нито отпред, където може да се влезе през 6 мм отвор, който е описан. Това е точене на НЗОК, измама за много пари“, разказа жената.

За три дни е получила една инжекция-блокада с лидокаин. „Първите ден и половина след нея имах леко подобрение, впоследствие нещата много се усложниха, а болките ставаха непоносими. Нямах такива преди да постъпя в болницата. Разписани са четири инжекции, поставени след ЯМР, нямам такива. Нямам и дискова херния, но д-р Балев иска да ми прави операция. Имам намерение да търся правата си по съдебен път“, сподели тя.

епикриза

Кадър: Нова ТВ

Директорът на болница „Сърце и мозък“ д-р Лидия Стефанова посочи, че е изненадана от казуса. „Не е проведен предварителен разговор с мен, не са се произнесли компетентните институции. Това е опит за провокация, никога не сме извършвали фалшиви операции. Институциите ще излязат със становище след подаден сигнал. Това е единственият законово уреден начин.

Преди това няма как да се разбере каква е истината. Пациентката не е направила опит да осъществи контакт с нас, за да изясни ситуацията. Тя причини достатъчно неприятности по време на престоя си, психиатър се е произнесъл, че е на тежки психотици“, заяви тя.

Твоят коментар

Be the first to comment on "Точат ли Здравната каса на наш гръб? Пациентка с разказ за фалшива операция:"

Какво мислите?