Home » БЪЛГАРИЯ » Учителка запали маска в час: Това е равносилно на носене на бурка!
Учителка запали маска в час: Това е равносилно на носене на бурка!

Учителка запали маска в час: Това е равносилно на носене на бурка!

Часове след като БНТ показаха разказ на ученик, чиято даскалка му разказвала, че от ваксините се умира, до държавната медия стигна още един сигнал. Този път учителка  гори маски в час.

Екип на БНТ покани преподавателя, горила маски в час на разговор, за да коментира каква е била целта на занятието.

Тя отказа да застане пред камера, но сподели мотивите си по телефона.

„Учителката по предмета „Човек и природа“ на дъщеря ми си позволи да гори маска в своя час. Преди това тя обяснила на децата, че носенето на маски нарушава човешките ѝ права и за нея това било равносилно на насилствено налагане на носене на бурка.

Бях силно притеснена от тези внушения. На първо място ми беше неприятно сравнението между един религиозен символ и средство, което предпазва здравето на децата. Бях категорично несъгласна, че учителката оспорва родителския ми авторитет, с който аз настоявам дъщеря ми да носи маска като предпазно средство“, пише майката до БНТ.

Потърсихме учителката за коментар – какво е провокирало горенето на маската. Ето какво каза:

„Вижте какво, г-жо, аз съм химик. Часът се беше провел в кабинета по химия и това беше демонстрационен опит, за да проверим какви са тези маски. От естествен материал или от изкуствен. Дали е съмнително, дали е редно или не – е ваше лично мнение. И ваша лична гледна точка“, казва учителката.

Този урок и предишни години ли се е провеждал с горене на маски?

„Разбира се. Винаги сме имали изследване на материали. И ги изследваме по някакъв начин“, отговаря учителката, горила маска и отказва да отговаря на повече въпроси.

Твоят коментар

About Цветан Славчев

Какво мислите?