Home » СВЯТ » Цели две години лекуваха жена от рак, който няма!
Цели две години лекуваха жена от рак който няма!

Цели две години лекуваха жена от рак, който няма!

Жена, диагностицирана с рак и прекарала две години лечение, остана в пълен шок, след когато разбира, че е била диагностицирана погрешно.

На 33-годишната Меган Ройл е казано, че има рак на кожата през 2019 г. и е преминала през девет цикъла на лечение, както и през операция.

Но две години по-късно грешката е разкрита.
Сега тя е получила компенсация от Royal Marsden NHS Foundation Trust и Imperial College Healthcare NHS Foundation Trust, които управляват патологичната услуга, използвана от болница Челси и Уестминстър, тъй като и двете са изтълкували погрешно нейните резултати, което е довело и до погрешната диагноза.

Меган, е гримьор от Бевърли, Източен Йоркшир, каза: „Просто не мога да повярвам, че нещо подобно може да се случи и до ден днешен не съм имала обяснение как и защо се случи това.

Прекарах две години, вярвайки, че имам рак, преминах през цялото лечение и след това ми казаха, че изобщо не е имало рак. Човек би си помислил, че първоначалната емоция ще бъде облекчение и в известен смисъл беше така, но бих казала, че изпитах разочарование и гняв.

Когато за първи път ми казаха, че имам рак и че имам нужда от операция и лечение, което може да повлияе на плодовитостта ми, подходът ми беше просто да кажа „да, нека направим каквото трябва“.

Не мислех да имам деца по това време, бях го планирала за по-късно в живота си, така че запазването на яйцеклетки беше нещо, което не се поколебах да направя.“

Меган за първи път отишла при личния си лекар през 2019 г., на 29 години, след като бенка на ръката ѝ се увеличила, образувала струпеи и сърбяла.

Извършена е биопсия и ѝ е казано, че е идентифициран меланом – вид рак на кожата.

Мегън претърпява девет цикъла на имунотерапевтично лечение и яйцеклетките ѝ бяха замразени, тъй като лечението може да повлияе на плодовитостта. Претърпява и отстраняване на тъкан.

След това лекари ѝ казват, че е в ремисия, но когато се премести на север през 2021 г. по работа, нов болничен тръст прегледа нейното досие и установи, че тя никога не е имала меланом.

Тя отнесе случая си до специалистите по медицинска небрежност Hudgell Solicitors, които спечелиха извънсъдебно споразумение с двата тръста.

Асоциираният адвокат Матю Гаскойн каза: „Това очевидно беше доста необичаен случай, тъй като Меган беше погрешно диагностицирана с рак на кожата, нещо, което очевидно имаше значително психологическо въздействие върху нея предвид младата ѝ възраст. Тя страдаше по време на лечението си, така че това беше труден период за нея.“

„Ако не се беше преместила, може би сега все още щеше да вярва, че е в ремисия и че ракът може да се върне,“ допълни Гаскойн.

Твоят коментар

About Натали Славчева

Какво мислите?