Home » БЪЛГАРИЯ » Чакат Боевски на делото за ВИП-бардака в „Шератон“, а той духнал на 28 януари през летището
Чакат Боевски на делото за ВИП-бардака в "Шератон"

Чакат Боевски на делото за ВИП-бардака в „Шератон“, а той духнал на 28 януари през летището

Световният и олимпийски шампион по вдигане на тежести Гълъбин Боевски отново не дойде на делото за бардака в столичния хотел „Шератон“, научи КОЧ. Боевски и съпругата му Красимира бяха призовани като свидетели, но не се появиха в спецсъда на ул. „Черковна“.

Това е поредното неявяване на щангиста, заради което се очаква съдебните власти да го обявят за издирване, разкриха запознати пред столичен ежедневник.

На последното заседание през февруари стана ясно, че Гълъбин Боевски е духнал от България. Той напуснал страната на 28 януари през ГКПП Летище София и не се яви да свидетелства, въпреки че беше призован. За последните 6 години Боевски е излизал десетки пъти от България, най-често през летището или през границите ни със Сърбия и Гърция, става ясно от справка на МВР.

Магистратите цитираха документи, според които призовкари го дебнели от декември на адреса му в столичния жк „Красно село“. Така без да получи призовка, той спокойно е отлетял от родината.

Процесът за бардака „Скандал“ в столичния хотел „Шератон“ се точи на втора инстанция. На подсъдимата скамейка са бизнесменът Валери Попов, бивш съдружник на щангиста, Цветан Тиманов, Георги Андреев, Стефан Марев и Гергана Лазарова. Петимата, подсъдими като организирана престъпна банда за сводничество, бяха оправдани от спецсъда, допълва още изданието.

Да дадат показания вчера се изсипаха десетина момичета, които са работили в скандалния бар. В коридорите на съда те коментираха, че не познават сочените като участници в схемата. Едва ли ще си признаят, че са правили секс за пари, с което ще гарантират на подсъдимите втората им оправдателна присъда, коментираха запознати с делото.

Синът на Гълъбин Боевски, Пол, също стана клиент на прокуратурата. Преди седмици той бе хванат с дрога и тикнат в ареста.

ПИК

Твоят коментар

About Ивана Александрова

Какво мислите?