Home » БЪЛГАРИЯ » Баба Зоя събра 20 000 лв. за църква, нямаше пари за Коледа
Баба Зоя събра 20 000 лв. за църква нямаше пари за Коледа

Баба Зоя събра 20 000 лв. за църква, нямаше пари за Коледа

Баба Зоя е построила църква в село Богородица. С много труд и помощта на дарители тя е успяла да събере 20 000 лв., като продава зеленчуци от градината си. Тя обаче нямаше средства да отпразнува Коледа.

„Двамата ми синове много ми помагат. Продавам на борсата зеленчуци всеки ден от тъмно до тъмно. Като изкарам пари, ги заделям за храма. От детски години съм белязана от свети Илия и затова възстанових храма“, сподели баба Зоя.

„Ще посрещна Коледа като всеки Божи ден. Пари няма за Коледа. Хляб ще ядем и това е. Ако падне нещо – добре дошло е. Ако не, каквото има. Аз не съм с претенции. Свикнала съм цял живот на икономии“, каза жената преди празника.

„Пенсията ми е 350 лв. Цял живот да работиш и половината от този трудов стаж отиде на вятъра. Обяснението е, че документацията е била в някакво мазе, където е влязла вода и няма следи. Имам документ, в който пише, че нямам право на пенсия. Получавам социална пенсия от съпруга ми, който почина. Благодарна съм, че още съм на крак и нямам здравословни проблеми“, споделя още тя.

„Свети Илия реши мен да ме направи спонсор. Той ми се яви насън, каза, че иска да има покрив храмът. Викам му: „Как ще стане, аз нямам никакви пари?“ Така започнаха нещата. Той ме отведе до борсата и почнах – стотинка по стотинка, левче по левче и така стана“, казва баба Зоя.

Поклон пред такива хора!

Твоят коментар

About Тодор Тодоров

Какво мислите?