Новините на фокус
Home » ЗДРАВЕ » Компрес със зелеви листа тегли болката като магнит
Компрес със зелеви листа тегли болката като магнит

Компрес със зелеви листа тегли болката като магнит

Пресните зелеви листа са отлични не само за салата. Ще ви послужат добре и при различни здравословни проблеми, ако ги използвате като лапа върху засегнатото място.

Те действат като магнит, който изтегля както болката, така и възпалението от човешкото тяло, това е евтино и естествено лекарство, което определено си струва да опитате.

Зелето е нискокалоричен и много хранителен зеленчук, който е богат източник на витамин С, калий и витамин К и има мощни противоракови и противовъзпалителни свойства. Традиционно се използва за лечение на подпухналост и за премахване на синини по кожата от векове.

Зелето е богато на витамини, фитонутриенти, антоцианини и глутамини, които осигуряват неговите противовъзпалителни свойства, което го прави изключително полезно при болки в ставите и предотвратяване на рак. Зелеви листа осигуряват значително облекчение като лечение на артрит, ставни и мускулни болки, отоци, болки в коленете, шипове, разширени вени и много други.

Зелевият лист е добре да бъде счукан, защото неговата сила се засилва многократно. Нанесете го и го увийте плътно с бинт или шал, за да го задържите на място. Най-добре е да оставите тази лапа цяла нощ, когато тялото е в покой.

По този начин ефектът от лечението ще се прояви по-бързо. Когато премахнете листата на следващия ден, може с изненада да откриете, че парчето от зеле изглежда много по-сухо. Това е така, защото соковете му се абсорбират в кожата.

Ето как да си направите компрес със зеле:

 

  • зеле
  • пластмасово фолио
  • алуминиево фолио
  • точилка
  • мед

Отстранете горния слой зеле и изплакнете добре с вода.

Използвайте точилка, за да направите зелевия лист да освободи сок, и увийте листа във фолио.

Загрейте зелето във фурната до 38-40 градуса, след което нанесете малко количество мед върху него. След това го поставете върху зоната, която боли и я фиксирайте с марля или фолио.

Дръжте зелето поне за час и можете да го оставите за една нощ.

Повторете процеса 2-3 пъти на ден за най-добри резултати.

Бележки. Ако предпочитате студен компрес, поставете зелето в хладилник за 1 час.

Независимо дали го приемате или го използвате за увиване на болезнени стави, зелевите листа за облекчаване на болките в ставите може да са тайната противоотрова, която сте пропуснали.

Ако искате болка в ставите, тогава трябва да опитате това лекарство. Особено ако имате постоянна болка, която не отшумява поради остеопороза или ревматоиден артрит.

Твоят коментар

About Тодор Тодоров

Какво мислите?