Бабините великденски курабии – топят се в устата! Траят със седмици, колкото повече седят, толкова по-вкусни стават:

Бабините великденски курабии - топят се в устата! Траят със седмици, колкото повече седят, толкова по-вкусни стават:

Какво е празник без празнични сладки? Великденските сладки по традиция са на маслена основа – най-често с мас или масло, или пък само с олио. Днес от Ко4 ще ви припомним рецептата за едни чудни Бабини курабии, които навремето се приготвяха за Великден във всеки дом.

Леко напукани отгоре и пълни с аромат на масло и ядки, те определено могат да засенчат дори прословутия козунак! Най-хубавото е, че дори след седмици може да ги похапвате.

Ето и какви продукти са ви нужни:

Бабините великденски курабии

Продукти:

  • масло – 250 г
  • бадеми – 200 г, смлени
  • захар – 1 ч.ч. + пудра, за поръсване
  • брашно – 500 г
  • канела – 1 ч.л.
  • карамфил – 1 ч.л., счукан
  • вода – 1/2 к.ч.

Начин на приготвяне:

Брашното се пресява един или два пъти, в зависимост от това с какво време разполагате за направата на курабийките. Разбийте маслото и към него добавете смлените бадеми, захарта, канелата, счукания карамфил и брашното. Това се случва при непрекъснато бъркане.

Накрая се сипва вода и се меси тесто. Оформете курабийките, които трябва да подредите в тава, предварително покрита с хартия за печене.

Може да използвате тематични великденски формички, с които да изрежете тестото.

Изпечете ги в загрята на 180 градуса форма до зачервяване. Не ги препичайте, за да не станат твърди!

бабини курабии

Докато курбаийките са още горещи, се подреждат в дълбок съд и се поръсват обилно с пудра захар. Щом попият захарта, може да ги поднесете на трапезата. Благодарение на маслото те остават пръхкави и вкусни за дълго време. Задължително трябва да пробвате тази рецепта. Сигурни сме, че ще останете очаровани от крайния резултат.

Твоят коментар

Be the first to comment on "Бабините великденски курабии – топят се в устата! Траят със седмици, колкото повече седят, толкова по-вкусни стават:"

Какво мислите?