Новините на фокус
Home » KO4 STORY » БДЖ, браво за спалните ви вагони
Spalen vagon BDJ

БДЖ, браво за спалните ви вагони

Много пъти съм чела отрицателни и направо гневни отзиви за влаковете в БДЖ.

За мръсотията в старите вагони (които са от нашата младост), в купетата и тоалетните, за мръсните стъкла, скъсаните пердета, за неотварящите се прозорци лятото, за липсата на парно и студа понякога през зимата, намръщените кондуктори и какво ли още не.

Дори и да си в първа класа. Да те е гнус да влезеш и да седнеш. Самата аз също съм изпитвала на гърба си тези неудобства в XX и XXI век. Това е реалността наистина, няма какво да се лъжем.

Но не мога да не похваля същото това БДЖ за спалните им вагони и за обслужването там. Наложи ми се да пътувам от София до Варна и обратно в рамките на няколко дни. Не очаквах, че ще остана толкова доволна. Влизаш в спалното купе – бях си взела самостоятелно, вътре чистота, застлани чисти чаршафи, топло, направо уютно.

Служителката, която приемаше билетите и ни упътваше, беше изключително вежлива с пътниците, със спретнат вид и добре изглеждаща. Отговаряше любезно на всички въпроси, пожелаваше приятен път. Направо да не повярваш.

Оттук нататък смятам да използвам само тази услуга на БДЖ.

Е, не е като в европейските влакове, където може да попаднеш на истински лукс във вагоните, а в тоалетните има орхидеи. Но пак е нещо и те кара да се чувстваш като нормален човек по време на пътуването.

Снежана Михова, София

Твоят коментар

About Цветан Славчев

Какво мислите?