Новините на фокус
Home » KO4 STORY » Дядо Атанас спи на пейка, търси подслон
Dqdo Atanas zov za pomosht

Дядо Атанас спи на пейка, търси подслон

Днес се срещнахме случайно с един много мил възрастен човек. Казва се Атанас Атанасов и е роден през 1955 г. в село Овча Могила, Свищов. Преди години е живял във Варна.

Срещнахме го пред магазин за дрехи втора употреба. Много възпитано ни спря и накратко обясни ситуацията си. Сподели ни, че е останал на улицата, защото къщата му се е разрушила, а сестра му го е изгонила, като зет ѝ го е пребил.

Помоли ни да му купим яке, тъй като спи на улицата, главно на пейки, и вечер му става много студено.

Атанас има дъщеря, родена през 1999-а, но не се е виждал с нея от 3 години. През есента я е открил в социалните мрежи, но тя не е отговорила на съобщението. По това, което той знае, последно тя е живяла в Англия. Преди години е събрал няколко пенсии, за да я изпрати навън, но за жалост вече няма никакъв контакт с нея. Няма телефон, тъй като са му го откраднали.

Дядо Атанас получава пенсия около 560 лева на месец, много е жизнен и спретнат. Молбата му е просто да има къде да отседне, като иска да си плаща за стая. Спи на пейките около Адвокатската градинка зад кукления театър във Варна.

Има само дрехите на гърба си и торбичка с няколко бутилки вода. Има и документи – лична карта.

Нека, който може, да му съдействаме с подслон и/или работа. Дядо Атанас е един добър човек, но съдбата не е била благосклонна към него.

Т. Минева, Варна

Твоят коментар

About Цветан Славчев

Какво мислите?