Новините на фокус
Home » БЪЛГАРИЯ » Библиотекарката Снежанка прави страхотна игра в Стани богат
Библиотекарката Снежанка прави страхотна игра в Стани богат

Библиотекарката Снежанка прави страхотна игра в Стани богат

Библиотекарката Снежанка Маринова направи невероятно участие в “Стани богат” в четвъртък вечер, като стигна до чек за 10 000 лева без особени проблеми.

Тя продължава в играта и в петък, като има потенциала да стигне да спечели още доста пари със знанията си, както призна и водещия на предаването Михаил Билалов.

Участничката мина доста уверено през въпросите, като за това ѝ помогна и шефката на библиотеката в Стара Загора, която даде точен отговор в ролята си на жокер в интересен въпрос за шахмата. Публиката пък в студиото пък силно подкрепяше играта на Снежанка с мощни овации.

Снежанка Маринова обаче спечели най-много симпатии с историята, която разказа още в началото на играта си. Тя разказа, че страстта ѝ е колекционирането на пощенски картички и стари снимки, които намира от приятели, битпазари и антиквари. Най-старата ѝ картичка е от 1897 година, а най-старите снимки – от 1830-а.

“Имаш ли картички от фронта?”, попита Билалов. В отговор Маринова разказа изключително трагична и трогателна история, запечатана на картичка.

Тя разказа, че има послание от 1917 година от войник от Пазарджишко, който пише на любимата си, че се извинява, че не я е видял в отпуската си, защото е бил при болната си сестра. Картичката е надписана от войника с молив.

“Към посланието някой е добавил с мастило: “Убит на завоя на р. Черна”, обясни Снежанка. Така става ясно, че извинението до любимата е стигнало до нея след смъртта на войника, загинал в едни от най-кървавите боеве за Българската армия през Първата световна война.

Твоят коментар

About Цветан Славчев

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*