Новините на фокус
Home » ЗА ДАМИТЕ » Вижте колко много е пораснал Сашко от Перник / СНИМКИ
Вижте колко много е пораснал Сашко от Перник / СНИМКИ

Вижте колко много е пораснал Сашко от Перник / СНИМКИ

12-годишното момче от Перник се подобрява след лечението със стволови клетки, видя Ко4

Сашко, който миналата година изчезна в Перник и търсенето и намирането му бе следено със затаен дъх от цяла България, порасна и вече е ученик в 6-и клас. Баща му Александър Цветанов сподели пред „България Днес“, че синът му е възмъжал и почти го е стигнал на ръст.

12-годишното момченце с аутизъм се загуби на 11 ноември миналата година по време на разходка с татко си в планинската местност Голо бърдо. Много специалисти и доброволци се стекоха на помощ да търсят детето тогава. След тежка и изтощителна седмица Сашко беше намерен жив и здрав 9 дни след изчезването му по средата на дере в планината.

С радост общува с деца и учители
С радост общува с деца и учители
Обича да рисува
Обича да рисува

„Радвам се, че този кошмар мина и оттук нататък ни предстоят само хубави неща. Сега сме концентрирани в учението. Сашко започна 6-и клас с голямо желание. След хубавата почивка, която си направихме лятото, сега учи и рисува неуморно. Радва се на общуването с децата и учителите, които много му липсваха. Иска да пише, да чете и да решава задачи“, сподели пред вестника бащата на момчето Александър.

Има персонален треньор по плуване
Има персонален треньор по плуване

 

 

Двамата Александровци на път
Двамата Александровци на път

Мъжът разкри, че с трепет очаква втората самостоятелна изложба на сина си, която ще се открие на 27 септември в сградата на Минната дирекция в Перник.

„Голямо рисуване падна и имаме много нови картини. Сашко се увлича от абстрактно изкуство, експресионизъм и вмъква в картините си гори, духове, хора, морски костенурки и други животни“, разказа Цветанов и допълни:

„Първата изложба на сина ми беше на 20 септември миналата година – по малко от 2 месеца преди да изживея най-големия ужас с изчезването му“.

Прекарал е страхотно лято
Прекарал е страхотно лято
Готви се за самостоятелна изложба
Готви се за самостоятелна изложба

Любящият баща е силно обнадежден от терапията със стволови клетки, която направиха на Сашко в Нови Сад в Сърбия, и споделя, че детето се чувства изключително добре след нея и продължава да се подобрява.

„Старая се да осигуря всичко най-добро за детето ми! Сашко ходи на плуване два пъти в седмицата в София, дори има индивидуален треньор, който го обучава. Научи Сашко да плува много добре без никакви помощни средства“, с трепет завършва бащата на момчето.

Източник: България днес

Твоят коментар

About Тодор Тодоров

Какво мислите?