Home » КЛЮКАРНИК » Вместо по 12 бона пенсия Светослав Аргиров ще получава само по 4
Svetoslav Argirov pensiq

Вместо по 12 бона пенсия Светослав Аргиров ще получава само по 4

Три пъти по-ниска пенсия от очакваното скоро ще започне да получава естрадният певец Светослав Аргиров, разбра Ко4.

Въпреки че сумата била силно занижена, все пак остава колосално висока за българските стандарти. Става дума за 2 хиляди евро месечно – пари, които мнозина родни пенсионери вземат в рамките на 6 месеца. Пенсията на Светослав обаче ще му се превежда от Норвегия, където той дълги години живя и се труди. Едва сега е оправил окончателно документите си за стаж и му остават още няколко месеца чакане, докато навърши необходимата възраст.

Първоначално пресмятал, че ще грабне рекордните за нашите географски ширини 6 хиляди евро месечна издръжка за старост, но сметките му се оказали криви. Крайната сума ще бъде 2 хиляди евро, или 4 бона, но певецът е категоричен, че не парите са най-важното нещо на този свят.

Светослав вече има и българска пенсия, която е в размер на 500 лева. С брат му Благовест влязоха в списъците с пожизнени пенсии, раздавани от Министерството на културата. Благовест няма дългогодишен стаж в чужбина и не е бил гражданин на друга държава, затова ще прибира по-оскъдни пари за старост.

Естрадните звезди през този април навършват 65 години и вероятно ще празнуват с грандиозен купон с роднини, приятели и колеги. Те възобновиха музикалната си кариера след дългогодишна пауза и отново обикалят по концерти и участия в страната. Основните им доходи обаче идват от фирмите им.

Пръв в бизнес начинанията се ориентирал именно Благовест, който още преди 20 години основал кантора за недвижими имоти. Светослав пък изкара доста години зад граница и бе добре платен музикант в Норвегия, но се върна у нас с жена си Кристин през 2017 г. Сега двамата живеят в чисто нови палати в Банкя, които наскоро си построиха, но само с жените до себе си.

Роднините им са все пръснати в чужбина. Първородният син на Благо – Александър, е от първия му брак. Той е женен за манекенка от 2010 г., с която имат вече две дечица. Аргиров-младши е преподавател в Кралската въздушна академия в Норвегия и е топпилот. Брат му Крис от втория брак на баща му с настоящата му жена – румънката Лили, се е установил в Щатите и не е семеен.

Синът на Светослав – Кристофър, също е избрал да остане да живее в Норвегия. Той няма съпруга и е единственият от наследниците на Аргирови, който е поел по пътя на братята, тъй като се занимава с музика и свири в тамошна рок банда.

Твоят коментар

About Иван Ангелов

Какво мислите?