Новините на фокус
Home » ЗДРАВЕ » Внукът на Петър Димков бори високото кръвно с мляко и чубрица
Внукът на Петър Димков бори високото кръвно с мляко и чубрица

Внукът на Петър Димков бори високото кръвно с мляко и чубрица

Д-р Петър Димков е внук на прочутия и ненадминат лечител Петър Димков и достойно продължава делото му в наши дни.

Наследникът на билкаря е завършил медицина през 1985 г. в Киев, Украйна. Специализирал е очни болести, но наред с конвенционалните методи за лечение е привърженик на билковите илачи.

Благодарение на дългогодишния труд на дядо си той успява да създаде своите книги с проверени и опростени рецепти за някои от най-често срещаните заболявания, систематизирани и изпитани в практиката му за повече от 20 години.

Внукът на Петър Димков е на мнение, че хипертонията продължава да е съвременен бич за хората в България.

Той споделя своите препоръки, завещани от дядо му, за нормализиране на високото кръвно налягане само с промяна на навиците и без лекарства.

„За предпочитане при хипертониците е вегетарианска храна, млечно-растителна, с повече плодове и зеленчуци. Храната да е безсолна и умерено подкиселена с лимон или чист винен оцет. Добре е да се яде сутрин, обед и вечер по 500 г кисело мляко, разбъркано с 1/2-1 с. л. хрян, настърган на ситно, и то без хляб. При тази диета артериалното налягане спада бързо и трайно. Храната трябва да се дъвче много добре до пълното ѝ втечняване“, съветва внукът на лечителя.

Той препоръчва още след ядене да се взема по 1/2 ч. л. балканска чубрица на прах, засилена с малко чист пчелен мед.

Хубаво е през деня вместо вода, когато човек е жаден, да пие отвара от следните няколко билки: полски хвощ, коприва, плод от шипка, пача трева. Четирите билки се смесват заедно, като количеството от всяка трябва да е 50 г.

Лечебните треви се продават в билковите аптеки, а при желание човек може и сам да си ги събере и изсуши. „От горната билкова смес се вземат 2 с. л., запарват се с 600 мл вряща вода, врят на тих огън 10 мин и като изстине, се прецежда“, съветва Димков-внук.

Отварата се пие на няколко пъти през деня.

Твоят коментар

About Натали Славчева

Какво мислите?