Home » ЗА ДАМИТЕ » Гордите родители на Надежда Ковачева – баща пенсионер и майка прислужничка
Гордите родители на Надежда Ковачева - баща пенсионер и майка прислужничка

Гордите родители на Надежда Ковачева – баща пенсионер и майка прислужничка

Прекрасната абитуриентка печели конкурси, пише стихове и плете дантели, мечтата й е да следва в софийската Музикална академия

Конкурсът „Гласът на България“ приключи с победа на 18-годишната Надежда Ковачева от Панагюрище.

Кое е това славейче и защо именно то спечели първото място? Журналист от „Минаха години“ разговаря с музикалната педагожка Нона Немигенчева, която се занимава с Надежда още от времето, когато тя е хлапе в детска градина, и с баща й Велко.

През 2010 година от община Панагюрище предлагат на Нона назначение като музикален ръководител в местната детска градина „Брезичка“. Там тя се натъква на доста таланти, сред тях е и Надето Ковачева.

Преподавателката съзира в палавото жизнерадостно момиченце зрънцето, което след време ще се превърне в бисер, и пише бележка на родителите, че би се занимавала по-сериозно с тяхната дъщеря в ръководената от нея общинска музикална школа и очаква от тях съгласието им.

Бащата Велко приема, а след около година първородното му дете се явява на конкурс в Хисаря с песента „Хей, извор чист“ на Мими Иванова и печели златните медали в двете му направления. Това е стартът на Надината певческа кариера. Девойчето участва в какви ли не награди. Обаче ако призовете нямат нищо общо със златото, плаче, та се къса.

„Колкото е талантлива, толкова е и амбициозна, иска винаги да е първа“, казва музикалната педагожка.

В семейството нямало музиканти, бащата е пенсионер, а майката мароканка е прислужничка в панагюрско училище.

На музикален конкурс в Пазарджик петокласничката Ковачева опитва горчилката на живота. Точно преди нея момиченце от Панагюрище изпълнява песните, които самата тя възнамерява да изпее. Пренавита от желание да се представи по-добре, Надежда остава без медал.

В началото на април 2022 участва в международен фестивал за популярна музика и танц на испански език и печели Гран при. По предложение на журито през лятото е спонсорирана за билети за отиване и връщане, такси за участие, храна, за да се включи в престижен певчески конкурс в Париж. Там също печели Гран при.

Твоят коментар

About Цветан Славчев

Какво мислите?