Новините на фокус
Home » ЗА ДАМИТЕ » Днес не трябва да се карате и да бъдете алчни! Още забрани за деня на есенното равноденствие (+ как да поканим късмета в дома си):
Днес не трябва да се карате и да бъдете алчни! Още забрани за деня на есенното равноденствие (+ как да поканим късмета в дома си):

Днес не трябва да се карате и да бъдете алчни! Още забрани за деня на есенното равноденствие (+ как да поканим късмета в дома си):

Езотеричните събития и традиции отдавна са проникнали в нашата култура и един такъв ден, богат на мистични значения, е денят на  есенното равноденствие, което тази година се пада на 23 септември. Тази дата е не само астрономически феномен, но и носи много символични аспекти, свързани с природата и духовността. 

Астролозите ни учат защо не трябва да се карате на този ден и как да привлечете късмет.

Равноденствие: смисъл и значение

Есенното равноденствие, както отбелязва нумерологът Елена Гамаюн, е периодът, когато Слънцето пресича границата между Северното и Южното полукълбо, което води до почти изравняване на деня и нощта. Това е времето, когато природата сменя цветовете си и лятото отстъпва място на есента.

Символичността на равноденствието традиционно се свързва с благодарността към природата за изобилие и просперитет, както и с желанието да се осигури добра реколта за следващата година. В различните страни и култури това събитие се отбелязва с различни ритуали и празненства, но общото е уважението към природата и желанието за привличане на късмет.

есенно равноденствие традиции

Забрани в деня на равноденствието: защо не трябва да се карате

За да бъде годината богата и щастлива, има няколко забрани и предупреждения, които трябва да се спазват в деня на есенното равноденствие. Една от тях е свързана с храната. За този ден те не пестят храна и приготвят много вкусни ястия. Смята се, че слагането на оскъдна трапеза на този ден е лош знак, който може да донесе глад и недоимък през следващата година.

Забраните обаче важат не само за храната. Нумерологът Елена Гамаюн подчертава, че в деня на равноденствието не трябва да започвате конфликти и кавги. Отрицателните емоции и лошото настроение могат да унищожат енергията, необходима за постигане на щастие и късмет. Затова в този ден е важно да останете позитивни и да избягвате конфликти.

Как да привлечем късмет на 23 септември, деня на равноденствието

В деня на есенното равноденствие, както отбелязват нашите предци, можете да извършвате ритуали и практики, за да привлечете късмет и да се отървете от негативността. Важно е да запомните, че тази дата има специална енергия и може да помогне за почистване и привличане на благоприятни събития в живота.

Един от простите ритуали е да напишете на лист всичко, от което искате да се отървете: страхове, провали, дългове, завист и други негативни аспекти на живота. След това този списък се изгаря със специфични заклинания, които могат да бъдат насочени към изгонване на негативността от живота ви.

равноденствие

Традиции по света

В различните страни и култури денят на есенното равноденствие има свои имена и традиции. Например в келтската традиция този ден се нарича Мабон, а в руската култура е бил известен като Осенини.

Символите на този празник са златното, червено-кафявото, жълтото и оранжевото, които се свързват с топлата и уютна атмосфера на есента.

Източник: За жената

Твоят коментар

About Тодор Тодоров

Какво мислите?