Новините на фокус
Home » ЗДРАВЕ » Отец Тадей: Това е рецептата, която ме спаси от болки в ръцете, а и съдовете ми бяха запушени
Отец Тадей: Това е рецептата която ме спаси от болки в ръцете а и съдовете ми бяха запушени

Отец Тадей: Това е рецептата, която ме спаси от болки в ръцете, а и съдовете ми бяха запушени

Лечението с природна медицина отдавна е популярно на Балканите и някои хора се доверяват повече на народната медицина, отколкото на официалната.

Един от най-популярните православни духовници, отец Тадей, не принадлежеше към тази група хора и дълги години страдаше от ревматизъм и нетърпими болки в ставите. Освен това имаше проблеми с кръвоносните съдове и кръвното налягане.

Ходил по лекари, но нямало лекарство за състоянието му, което напълно да го освободи от болестта. Затова решил да потърси помощ в природната медицина . Тогава той намерил съдбовната рецепта, която го излекувала. Ето как се случило това (откъс от книгата му):

„Имах лекар от Белград, сестра Борка, и според нейните указания ходех на баня години наред заради ревматизъм и гастрит. Баните не ми помогнаха, само малко облекчиха дискомфорта ми. После ми омръзнаха.

Навремето ходех два пъти в годината. Казах си, че повече няма да ходя, пък каквото ще да става. Но поради коварната болест дясната ми ръка изтръпна два пъти. И докторът ми казваше: тренирай, човек, ще загубиш и другата си ръка!

Постоянно ме болеше. Като си вдигна ръката – болка, дори не можах да се прекръстя. Имах една книга за билките, та реших да я разгледам, може би ще намеря нещо полезно за мен.

Книгата описва лекар от Париж, който излекувал жена, която имала ревматизъм и била неподвижна. Той й дал чай от листа на касис и напълно я излекувал.

Казах на брат ми да отиде в разсадника и да купи колкото може повече разсад. Намерил 20 разсада и ги донесе всичките. Щом цъфна касисът, веднага започнах да бера листа и да пия чай. Ето моята рецепта за чай срещу ревматизъм :

касис видове

РЕЦЕПТА (пие се общо 1 литър на ден):

НЕОБХОДИМИ СЪСТАВКИ:

  • 500 мл преварена вода
  • 10-20 листа от касис

ПРОЦЕДУРА:

Сложете листата от касис във вряща вода, след 1-2 клоквания дръпнете от огъня и покрийте съда. След 15-20 минути се прецежда и се изпива.

чай касис

Този чай се пие без захар. Точно като топлата вода. Слагам една малка лъжичка мед в устата и пия половин литър чай. И така сутрин и вечер виждам, че ставам все по-добре и по-добре. Всичко е по-леко и по-поносимо, няма болка, няма нищо.

И ето, вече нямам ревматизъм и гастрит, нямам и запушени артерии.

чай листа на касис

Вкарваме много калории в тялото си, а след това тялото получава само толкова, колкото му трябва, колкото може да усвои, а всичко останало остава да се депонира. След това идва гастритът и запушените кръвоносни съдове. И тогава страдаш като мен, защото обичаме храната и преяждаме.

Когато не ядем умерено, ние преяждаме. Нито едно лекарство не действа при тези заболявания така, както чаят от касис. Витамин С е много освежаващ и дава потенциал за сърцето, но не и за ревматизъм. Само чаят от листата на касис лекува ревматизъм.“

Откъсът е от книгата  Starac Tadej: O braku, rasudnični i pažnji“, Duhovni lug, 2018

Твоят коментар

About Тодор Тодоров

Какво мислите?