Горещи новини

Еврейска салата-хамелеон: прави се за нула време, става за предястие и закуска! Ще се влюбите в рецептата:

Еврейска салата-хамелеон

Евреите са известни със своята пестеливост и изобретателност в трудни моменти.

Не знаем дали тази салата действително има еврейски произход, но с право е наречена “ еврейска салата „, тъй като е истински хамелеон в кулинарния свят.

Рецептата е универсална, може с малки промени да се поднесе като студено предястие, пастет или вкусна и питателна зимна салата. А защо не и като вкусен сос за паста ?

еврейска салата

Днес от КОЧ ще ви научим как да си приготвите тази много простичка, а но и много вкусна  салата от топено сирене.

Еврейска салата: СЪСТАВКИ

100 гр. топено сирене
3 яйца
50 гр. майонеза
2-3 скилидки чесън
горчица на вкус
черен пипер на вкус

ПРИГОТВЯНЕ:

Сварете твърдо яйцата и ги охладете в студена вода.

варени яйца за салата

Настържете топеното сирене. Ако е прекалено меко, пъхнете го за малко във фризера – така ще се втвърди.

салата с топено сирене

Настържете и сварените яйца. Можете да настържете жълтъка на едно яйце отделно, за да го използвате за украса на салатата.

настъргани яйца

Смесете настърганите яйца и сирене, добавете майонеза, горчица, черен пипер и намачкания през преса чесън. Смесете всичко добре. Салатата не трябва да е течна, просто гъста, с консистенцията на майонеза. Веднага можете да я сервирате.

еврейска салата с топено сирене

Тази салата търпи всякакви вариации. Може да не добавяте чесън или да добавите нарязани зелени подправки. Можете да направите топчета от салата и да ги оваляте в смлени трохи, ядки или подправки – идеална идея за празнична трапеза. Също така ще бъде много интересно на вкус, ако добавите към салатата малко плодове от червена боровинка или семена от нар. А какво по-хубаво от филийка хляб или солени бисквити, намазани с тази вкусотия?

Развихрете фантазията си и споделете вашите идеи с нас!

Добър апетит!

Твоят коментар

Сподели новината

Be the first to comment on "Еврейска салата-хамелеон: прави се за нула време, става за предястие и закуска! Ще се влюбите в рецептата:"

Какво мислите?