Новините на фокус
Home » БЪЛГАРИЯ » Ексклузивно: Ето кой е арестуваният за жестокото убийство на Виктория
Ето кой е арестуваният за жестокото убийство на Виктория

Ексклузивно: Ето кой е арестуваният за жестокото убийство на Виктория

Има задържан за жестокото убийство на журналистката Виктория Маринова в Русе, твърди NOVA, позовавайки се на свои източници при разследващите.

Според информацията извършителят е засечен по ДНК, което е съвпаднало 100% с намерените доказателства. По неофициална информация мъжът е арестуван в Германия, където е потърсил убежище при майка си и втория си баща в град, на 60 км от Хамбург. Засега властите отказват всякаква информация. Очаква се на извънреден брифинг в Министерски съвет премиерът и главният прокурор ще дадат подобна информация.
По информация на телевизията задържаният е роден 1997 г. В полицията в Русе са задържани и съпругата му, и леля му. В дома му са намерени негови дрехи, по които е открита кръв, която след ДНК анализ е потвърдено, че е на жертвата.

Хора в Русе твърдят, че знаят кой е задържаният.

Разказват, че в квартала им – „Селеметя”, през целия ден е имало полиция. Медията информира, че името на мъжът е Северин, а в квартала уточняват, че го познават като Селайдин. Хора от квартала подчертават, че мъжът е от турски произход, а не от ромски. Мъж, който иска да запази анонимността си, потвърди пред телевизионната камера, че заподозреният е заминал за Германия още в неделя. Мъжът заяви още, че за него няма съмнение, че въпросният Северин е извършител на ужасяващото престъпление.

Бившият съпруг на Виктория Маринова, който е и собственик на телевизията, в която тя е работила, заяви пред NOVA, че според него е бил един от заподозрените, което издавало професионализъм в разследването на убийството.

„По всичко личи че това е една нелепа, гадна случайност, а не професионална поръчка. И аз, и колегите не очаквахме такъв широк международен отзвук. Благодаря на всички и бих искал да има такъв отзвук за всяко човешко същество в беда“, каза Свилен Максимов.

Той разкри, че той и колегите му са опитали да проведат свое разследване и споделя:

„Прегледахме много записи от камери, открихме един-два записа, на които се вижда бягащ човек и веднага ги препратихме към полицията“.

Тялото на 30-годишната журналистка беше намерено в събота следобед в храсти край Дунав след подаден сигнал от гражданин. Всички открити вещи са изпратени в Института по криминалистика. Чакат се резултатите, които ще покажат дали по тях има оставени чужди отпечатъци.

Твоят коментар

About Цветан Славчев

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*