Новините на фокус
Home » СВЯТ » Ето в кой град всички роми са милионери и тънат в нечуван лукс ( ШОК СНИМКИ )
Ето в кой град всички роми са милионери

Ето в кой град всички роми са милионери и тънат в нечуван лукс ( ШОК СНИМКИ )

Недалече от Букурещ в Румъния се намира малкото градче Бузеску, наречено вторият „Бевърли Хилс“.

Там живеят само цигани, и то милионери, разбра Ко4.

В Бузеску, столицата на циганите-милионери, около 5000 души живеят в 800 луксозни къщи от мрамор и злато, всяка от които струва поне 2-3 милиона долара. Мястото дори си има и крал, както подобава на ромските традиции – Флориан Чиоаба.

Флориан ЧиоабаПод властта на крал Флориан са около 300 влиятелни семейства, които съставят клана Колдаш.

Доходът на клана е 350-400 милиона евро за година, от които 50-80 се дават на краля. Основната част от приходите идват от различен бизнес, просия и контрабанда. Обитателите на Бузеску твърдят, че са придобили състоянието си от метал – преди време били прочути майстори на метални съдове. След падането на комунистическия строй кланът забогатял с продажба на оборудване от фалирали заводи.

Градът на милионеритеМъжете често заработват извън страната и не пестят пари за домочадието – когато детето порасне, му подаряват или автомобил, или къща, а понякога и двете.

Румънски цигани милионериНа улиците може да видите както и скъпи автомобили, както и каруци. Да, местните както и преди обичат да се грижат за животните си и ги отглеждат в задните дворове на иначе супер луксозните си палати.

Бузески Румъния

Независимо от това, че градчето наистина не е голямо, в него всички живеят като милионери. За обитателите на този град се счита за престижно и дори – за задължително да демонстрират високото си равнище и то най-вече чрез златото. То е навсякъде – от зъбите през украшенията до самите домове.

Къде живеят циганите-милионери

Твоят коментар

About Цветан Славчев

Какво мислите?