Новините на фокус
Home » БЪЛГАРИЯ » Жертвата Десислава дала колата си на убиеца, защото работел като монтьор и й обещал бърз и евтин ремонт
Жертвата Десислава дала колата си на убиеца, защото работел като монтьор и й обещал бърз и евтин ремонт
Жертвата Десислава дала колата си на убиеца, защото работел като монтьор и й обещал бърз и евтин ремонт

Жертвата Десислава дала колата си на убиеца, защото работел като монтьор и й обещал бърз и евтин ремонт

Убитата зверски рейнджърка Десислава Стоянова от Карлово е дала автомобила си на Светослав Каменов, защото той разбирал от ремонт на автомобили. Обещал и да направи бърз и евтин ремонт. Бившият командос сам е предложил на 40-годишната жена да оправи возилото й.

Дълго време той се загубил от родния си Сопот. Върнал се преди месец. Споделил, че бил в София, където живеела сестра му и работел като автомонтьор, но се прибрал в града на Вазов, където търсел работа. Не намерил обаче за времето, в което си дошъл от столицата. Автомонтьорството му било страст и много разбирал от тази професия. Щом видел някой да ремонтира кола, се втурвал да му помага, майсторите му давали по някой лев, разказаха местни хора. През другото време цепел дърва, обработвал земя на някои хора и те също му плащали.

Преди месец двама сопотненци срещнали на улицата Светослав, който разказал, че вече ще живее в Сопот и че трябва да си намери препитание. Разговаряли нормално, не забелязали да има някакви отклонения в поведението му, въпреки, че  преди дни запознати споделиха, че преди години, когато се върнал от последната мисия в Ирак, получил нервен срив и имал психически проблеми, които на момента ескалирали. Именно заради това, защото отказал да се лекува, бил уволнен от поделението в Карлово, където служил и от където се познавали с Десислава. Малко след това заплашил, че в ДСК Сопот има поставена бомба. Разкрили го, намерили сим картата, от която се обаждал, захвърлена в храсти до дома му. Когато го попитали защо е направил това, Каменов отговорил: „Просто така, да видя какво ще стане“.

Припомняме, че на 7 декември в ракла под леглото на Каменов в дома му бе намерено тялото на рейнджърката Десислава Стоянова. Престъплението е извършено на 29 срещу 30 ноември. Трупът е престоял повече от седмица в раклата. Според разследващите Светослав е убил жената, защото тя му дала колата си да я ремонтира, но той е предал за скрап. След като две седмици Стоянова стояла без автомобил и питала кога ще й го върне, разбрала истината и отишла в дома на убиеца си да му търси сметка. Така кървавата драма завършила с убийството на рейджърката, а Каменов е в ареста. Утре или във вторник прокуратурата ще поиска постоянна мярка „задържане под стража“ за бившия командос.
Кристина ИВАНОВА

Източник: БЛИЦ

Твоят коментар

About Тодор Тодоров

Какво мислите?