Горещи новини

Забравете белите косми и рядката коса! С 2 мощни съставки косата става гъста и блестяща (РЕЦЕПТИ)

Забравете белите косми и рядката коса! С 2 мощни съставки косата става гъста и блестяща (РЕЦЕПТИ) Забравете белите косми и рядката коса! С 2 мощни съставки косата става гъста и блестяща (РЕЦЕПТИ)

Сивата коса може да е първата асоциация за старостта, но всъщност няма нищо общо с възрастта. Свидетели сме, че много млади хора страдат и от преждевременно побеляване на косата, поради което са принудени да я боядисват.

Жените знаят колко много боядисването може да съсипе косата им, но в същото време честите посещения на фризьор могат да изпразнят джобовете ви.

Колко бели косми ще се появят и колко бързо ще „побелеем“ зависи от няколко фактора, преди всичко от генетиката.

Ако нашите родители са получили сива коса в по-млада възраст, тогава има голяма вероятност при нас да се случи същото. Основният фактор за преждевременната поява на бели коси обаче е стресът, бързият ритъм на живот и недостатъчното количество сън.

Освен това лошият избор на храна може да увеличи вероятността от побеляване на косата, защото тялото просто не е достатъчно здраво и не получава достатъчно хранителни вещества. Този списък се допълва от естественото стареене.

С годините тялото ни не произвежда достатъчно меланин и косата бавно започва да става сребриста. Боядисването може да изглежда като единственото логично решение да се отървете от сивата коса, но не винаги е идеалното решение.

Ако обичате цвета на косата си или смятате, че сте твърде млади, за да започнете да я боядисвате, тогава вероятно се опитвате да избегнете боядисването по някакъв начин. Народната медицина има няколко решения за този проблем, а ние ще ви разкрием едно от тях:

Имате нужда само от две мощни съставки и постоянство от ваша страна и косата ви отново ще стане млада, блестяща и здрава, със здрав, но и по-дебел косъм. Ще се изненадате колко бързо действат тези два препарата, когато се използват заедно. Разкриваме рецептите за приготвянето им, а ето какво ви трябва:

пресен розмарин

НЕОБХОДИМИ СЪСТАВКИ: 

  • 100 г пресни листа от розмарин (без стръкове, само иглички)
  • 500 мл вода
  • 150 мл студено пресован зехтин
  • 5 супени лъжици сух розмарин (само иглички)

Розмаринът идеално укрепва косата и й придава блясък и жизненост.

Това е най-известната билка, която помага при всички проблеми с косата. Има способността да повишава микроциркулацията на скалпа, като по този начин повишава храненето на корена на косъма и позволява по-бързия му растеж.

препарат растеж на косата

Придава на косата приятен блясък и предпазва от преждевременно побеляване. Успокоява различни възпаления и кожни раздразнения, така че помага за премахване на пърхота, но също така предотвратява окапването.

ПРОЦЕДУРА за рецепта 1: 

В тенджера на огъня се слагат 500 мл вода да заври. Почистете само игличките от клонките розмарин, след което изсипете пресния розмарин във врящата вода. намалете температурата и гответе 10 минути.

иглички розмарин

чай от розмарин

След това свалете съда от котлона, похлупете и оставете да изстине напълно. Прецедете течността и я съхранявайте в лесна за боравене бутилка или контейнер.

чай от пресен розмарин

спрей за коса с розмарин

След всяко измиване на косата я изплаквайте или пръскайте с този чай. За да подсилите ефекта, добавете към чая няколко счукани или наситнени скилидки чесън.

ПРОЦЕДУРА за рецепта 2:

Изсипете пет супени лъжици сух розмарин в стъклен буркан и го залейте с качествен зехтин. Разбъркайте, затворете буркана и оставете на топло място за един месец. Всеки ден отваряйте буркана и разбърквайте. Под капака не трябва да се събира влага.

сух розмарин

розмарин в зехтин

След като изтече времето, прецедете маслото и го съхранявайте в стъклен съд. Два пъти седмично масажирайте скалпа с масло от розмарин и нанесете малко върху краищата на косата. Оставете да действа час-два, след което измийте както обикновено.

домашно масло розмарин

Твоят коментар

Be the first to comment on "Забравете белите косми и рядката коса! С 2 мощни съставки косата става гъста и блестяща (РЕЦЕПТИ)"

Какво мислите?