Новините на фокус
Home » ЗА МЪЖЕТЕ » Забравете кубчетата и спрейовете! Единственият сигурен начин да се отървете завинаги от хлебарките:
Otrova za hlebarki

Забравете кубчетата и спрейовете! Единственият сигурен начин да се отървете завинаги от хлебарките:

Доказан метод, който гарантирано действа срещу хлебарки…

Хлебарките са проблем, който няма да изчезне от само себе си. Хлебарките винаги са неканени и нежелани гости.

Ето защо всеки, който има хлебарки в къщата си, иска да се отърве от тях.

хлебарка в дома

Как да се отървете от хлебарки завинаги – изпитано средство:

Вземете 1 суров яйчен жълтък, изсипете в него 30-50 g борна киселина на прах (боракс на прах). Разбърква се до получаване на гъста смес.

топчета срещу хлебарки

От тази смес се правят топчета с диаметър около 1-2 см. Изчакайте да изсъхнат (около час) и ги разпределете в къщата на места и ъгли, където най-често се срещат хлебарки.

Обърнете специално внимание на кухнята и банята. Не забравяйте, че местата трябва да са видими не от вашата гледна точка, а от гледна точка на хлебарки: повърхността на рафтове, стелажи, килери, кухненски елементи и всичко, което е скрито от очите ви.

Хлебарката няма да почувства топката със скрита в нея борна киселина, но определено ще се приближи до нея от любопитство. Ще я докосне с мустачките си и тогава ще започнат нейните проблеми.

топки борна киселина

Първоначално ще ви се стори, че хлебарките спокойно се приближават до топките и се разхождат около тях и върху тях, но само след 3-4 седмици ще започнете да почиствате апартамента от купчини мъртви хлебарки.

Ако след 6 месеца се появят отново, това означава, че женските (или само една) са успели да снесат яйца и са се излюпили нови поколения. Методът на борба е същият. Понякога хлебарки могат да дойдат и от съседите…

Борната киселина се използва за дезинфекция, 3% борна киселина е acidi borici, разтвор за външно изплакване (антисептик).

Ако не можете да намерите борна киселина на прах, използвайте 3% разтвор на борна киселина.

Смесете един суров жълтък със 100 мл разтвор на борна киселина и добавете малко брашно и омесете топките.

В някои рецепти се слага и захар: 1 жълтък, малко захар, 70 гр. борна киселина… При нужда се добавя малко мляко и брашно, за да се получи тесто и след като престои 15-30 мин. , топките са готови.

ЗАБЕЛЕЖКА: Винаги използвайте защитни ръкавици, очила и маска, когато работите с химикали и първо се консултирайте с вашия лекар.

Твоят коментар

About Цветан Славчев

Какво мислите?