Новините на фокус
Home » ЗДРАВЕ » Замразеният лимон е по-мощен от химиотерапията и помага при отслабване, диабет, тумор – ето как се използва
Замразеният лимон е по-мощен от химиотерапията и помага при отслабване диабет тумор - ето как се използва

Замразеният лимон е по-мощен от химиотерапията и помага при отслабване, диабет, тумор – ето как се използва

Всички знаем, че цитрусовите плодове, особено лимоните, са много полезни. Съдържа витамин С, който има антиоксидантно действие.

Укрепва имунитета, бори се срещу свободните радикали и убива раковите клетки. Трябва да се консумира по-често, почти ежедневно, според препоръките на световноизвестни диетолози.

За сутрешната лимонада е писано много: вместо да я подслаждате със захар, сложете малко мед и ще забележите, че е много по-вкусна и по-здравословна, защото тази напитка предпазва и помага за профилактиката на много заболявания.

Според някои източници замразеният лимон е по-мощен от химиотерапията, когато става дума за борба с рака.

замразен лимон

Според изследване, проведено в Станфордския университет, е доказано, че лимонът и особено кората му са изключително здравословни.

Проучването показа, че съставките, съдържащи се в лимоновата кора, могат да унищожат раковите клетки на 12 вида рак, включително най-смъртоносните – рак на простатата, рак на дебелото черво, рак на белия дроб…

ЕТО ЗА КАКВО ПОМАГА ЛИМОНЪТ:

  • – укрепва имунитета
  • – унищожава вредните бактерии
  • – убива раковите клетки
  • – почиства тялото от токсини

замразен лимон на ренде

Можете да замразите лимона, след което да го размразите, ако е необходимо. Можете да го комбинирате с джинджифил, мед, но и да го използвате като лек с чесън.

Така ще укрепите организма си и ще се предпазите дори от най-опасната болест на 21 век, а именно рака.

КАК СЕ ИЗПОЛЗВА

Първо измийте добре лимона (може да го оставите във вода със сода за хляб или оцет, да престои известно време), след това го сложете в торбичка с цип и след това във фризера.

Когато е напълно замръзнал, го настържете с помощта на ренде.

Добавете така приготвения настърган лимон към всяко ястие, можете да го добавите към сладолед, салата, супа, портокалов сок или друг вид сок.

Настърганият лимон осигурява по-добър вкус, което укрепва хранителния профил на храната.

Кората на лимона съдържа 10 пъти повече витамини от пулпата и сока взети заедно, затова учените, специалисти по здравословното хранене, я препоръчват.

лимонова кора

Освен това лимоновата кора има силно антибактериално и антимикробно действие, което означава, че се бори успешно с бактериите и гъбичните инфекции.

Лимонова кора също така регулира кръвното налягане, има антидепресивен ефект и подобрява настроението.

Твоят коментар

About Иван Ангелов

Какво мислите?