Home » КЛЮКАРНИК » Заплашват Милена Славова със смърт
Заплашват Милена Славова със смърт

Заплашват Милена Славова със смърт

Написаха ми, че ще ме удавят в езеро, част от хората са предупредени от полицията, казва певицата

Смъртни заплахи получава певицата Милена Славова. Заканите идват от гей общността у нас и в чужбина заради неин пост преди няколко години, който обратните възприемат като обиден и дискриминационен, и заведоха дело срещу певицата. След два дни то ще се гледа отново, което за пореден път е активирало заплахите срещу Милена.

„Блокираха ме във фейсбук. Много хора, които споделиха коментара ми, също са блокирани. Не мога да разбера защо, при положение че нямам нито едно омразна дума вътре“, чуди се Милена. Тя добавя, че онзи ден е получила „една камара заплахи на лични“, но можела само да ги чете“, без никаква реакция.

„Моята адвокатка е дала имената на хората, които ми отправяха заплахи, в полицията и са ги предупредили. Един от тях е от Холандия, той беше обещал, че ще ме дави в езеро, имаше и българи, които живеят в чужбина. Не познавам тези хора, но техните реакции са много агресивни. Или някой им плаща“, разказва провокативната изпълнителка.

Въпреки заплахите обаче не си е взела охрана. „Те нямат смелост да ми кажат тези неща очи в очи“, смята певицата. Милена вече е успяла да установи самоличността на един от тях – особено агресивен според нея български гей активист, живеещ в Кьолн.

„Правихме проучване с ДАНС да открият снимката с гей мъжа, който си беше забол в задните части българското знаме. Тя не се намери, но много хора са я видели така или иначе. Поне ден, ден и половина тя се въртеше в социалните мрежи“, каза за „България Днес“ певицата. Преди две години рок бунтарката написа коментар към фотоса, който по думите й вече е свален от интернет. Но текстът на певицата вбеси ЛГБТИ организациите у нас и те я дадоха под съд.

В сряда е първото гледане на второто дело за дискриминация срещу изпълнителката на „Неам нерви“. Тя обеща, че сутринта пред Съдебната палата ще се съберат стотици нейни фенове и колеги, както и представители на родното мотообщество, които ще я придружат до сградата на ВАС, където ще се гледа делото.

Междувременно известни българи инициираха петиция в защита на Милена и срещу разпространението на „неморално съдържание“ в медиите.

Под нея са сложили подписите си Иво Танев, Венци Мартинов, Жоро Пентаграма, Светослава Тадаръкова-Рудолф, кметът на Каварна Цонко Цонев и още около 50 човека от медиите и шоубизнеса.

Свещеният гняв на гей активистите в България се стовари върху певицата с дрезгавия глас, след като тя написа във фейсбук дословно следното: „Сигурна съм, че НЕ ПОДКРЕПЯМ ГЕЙ ПАРАДИТЕ! Горко на нормалните хора, задушаваме се вече от наглостта и парадирането на разни извратеняци“, изригна преди 2 години Милена.

Бунтарка №1 в българския рок винаги е подчертавала, че не таи никакви лоши чувства към гей хората и че я свързва трайно приятелство с нейни колеги с такава ориентация. „С Люси Дяковска например сме в прекрасни отношения. Тя ми е приятелка. С нея никога не сме говорили на тази тема. И затова не ме интересува с кого живее“, категорична е експънкарката. Милена разкри, че и друга нейна колежка – Жана Бергендорф, живеела с жена.

„Същото мога да кажа и за Евгени Минчев, който даже написа пост в моя подкрепа“, сподели за изданието набедената в хомофобия певица.

Припомняме, че през 2021 г. екстравагантната изпълнителка се бе разфучала и по адрес на бг лесбийките, след като те „налазили в интернет“ 13-годишната й тогава дъщеря. „Някакви момичета й звънели в два, три, пет часа през нощта. И то от различни държави, не само от България. Пълнели главата на дъщеря ми с разни глупости“, разкри певицата. Този телефонен терор довел Милена до „страхотни проблеми“ с дъщеря й, призна самата тя. След дълги разговори между нея и щерка й детето се съгласило да блокира всичките си приятелки от „другия бряг“.

Твоят коментар

About Тодор Тодоров

Какво мислите?