Новините на фокус
Home » БЪЛГАРИЯ » Започва осезаема промяна на времето, чиито първи проявления ще усетим още сутринта
Zapochva osezaema promqna na vremeto chiito purvi proqvleniq shte usetim oshte sytrinta

Започва осезаема промяна на времето, чиито първи проявления ще усетим още сутринта

През нощта облачността ще се увеличи и вплътни. На отделни места в Западна България със слаби валежи от дъжд. Ще духа слаб северозападен, в Източна България – североизточен вятър. Минималните температури ще са между 3° и 8°.

Утре през страната ще премине студен атмосферен фронт. Ще бъде облачно с валежи от дъжд, главно в Южна България и североизточните райони. Вятърът ще е умерен, от северозапад, в източните райони – от североизток и с него ще нахлува студен въздух. Дневните температури ще се понижат и максималните ще бъдат между 8° и 13°°. Вечерта от северозапад облачността ще започне да се разкъсва и да намалява.

В планините ще бъде облачно с валежи от сняг, под 1000 m – от дъжд и сняг. Ще духа умерен, временно силен запад-северозападен вятър. Максималната температура на 1200 m ще бъде около 3°, на 2000 m – около минус 2°.

През следващите дни ще има променлива, често значителна облачност, главно в Източна България ще има и валежи, на повече места в четвъртък.

Вятърът ще е от запад-северозапад, в сряда до умерен, в четвъртък ще се усили. Минималните температури ще бъдат между минус 3° и 2°, а дневните ще се повишат слабо и максималните ще са между 10° и 15°. В петък и събота времето ще е предимно слънчево.

В петък вятърът ще отслабне и ще се ориентира от североизток, а в събота ще стихне и преди обяд на места в равнините и котловините ще има мъгла. Минималните температури ще останат без съществена промяна, а дневните ще се повишават.

В неделя със слаб до умерен южен вятър ще се затопли още. Ще преобладава слънчево време с временни увеличения на облачността, но вероятността за валежи е малка.

В понеделник времето ще бъде предимно облачно с валежи от дъжд. С усилване на вятъра от северозапад ще нахлува студен въздух и в Западна България температурите ще се понижат значително, а в източните райони ще е все още сравнително топло.

Твоят коментар

About Натали Славчева

Какво мислите?